Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Rabla local”, start luni la ora 10.00. Tot ce trebuie să știe proprietarii de mașini vechi interesați

Your browser doesn't support HTML5 video.

După nenumărate amânări, programul "Rabla local" este gata de start. Luni dimineață, de la ora 10, vor începe înscrierile pentru cei care vor să scape de mașinile mai vechi de 15 ani. La schimb, vor primi 3.000 de lei.

Autoritățile speră ca prin acest program să elimine 100.000 de rable care poluează sau ocupă inutil spațiul public.

Pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei, multe mașini sunt mai mult de decor. Proprietarii le țin în dreptul porților fără să le miște luni, sau chiar ani de zile. Unele au fost înghițite de buruieni.

Larisa Antal, corespondent PROTV: „Pentru mașinile care nu mai pot fi folosite, cum e și aceasta, proprietarii pot primi trei mii de lei prin programul Rabla local. Iar pașii care trebuie urmați sunt simpli. Pentru început, trebuie să vă asigurați că primăria de care aparțineți face parte din program. Apoi, ar fi bine să vă faceți cât mai din timp un cont pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu pentru că luni, când începe programul, să nu mai pierdeți timp cu acest pas. Cei care au deja cont făcut pe persoană fizică, pentru că au accesat alte programe AFM, nu mai au nevoie de un cont nou. Ora de start este 10 dimineața, iar fondurile vor fi distribuite după principiul "primul venit, primul servit".

După ce v-ați conectat, pentru a începe procesul de înscriere, trebuie să apăsaţi butonul "depunere cerere nouă", apoi trebuie să selectaţi județul şi primăria de care aparțineți. Ulterior aplicația va cere să introduceți câteva date personale, dar și seria șasiului maşinii. Dacă sunteți acceptați, aveți timp cel mult 30 de zile să casați și să radiați mașina. Abia apoi veți primi banii în cont.

Citește și
Programul rabla local începe luni în București. Cum poți primi 3.000 de lei
Programul rabla local începe luni în București. Cum poți primi 3.000 de lei

Programul Rabla local vizează 100.000 de rable din toată țara, pe care autoritățle speră să le scoată din peisaj. În total, au primit finanțare 500 de primării pentru maximum 5.000 de rable fiecare.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: „Noi avem în acest moment aproape 700 de persoane care și-au manifestat intenția de a-și vinde mașina. Sigur, programul nostru conține 3.000 de mașini, aș fi foarte fericit ca până la finalul anului să dăm toate cele 3 mii de vouchere. După ce primesc acești bani, sigur, nu pot să-și cumpere o altă mașină veche. Sunt niște condiții absolut de bun simţ și birocrația este minimală.”

Una dintre principalele condiții pentru a accesa programul este ca mașina să fie mai veche de 15 ani, iar proprietarul care o înscrie să o dețină pe numele lui de cel puțin 5 ani.   

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult