Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Parfum de Cluj” a ajuns la a III-a ediție. Sute de specii de flori, admirate de vizitatori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un colț de rai, cu peste 350 de specii de trandafiri, a fost una dintre atracțiile weekendului în Cluj-Napoca.

Evenimentul, găzduit de Stațiunea de Cercetare Horticolă a Universității de Științe Agricole, a strâns sute de vizitatori.

Cel mai îndrăgit trandafir a rămas cel roșu, însă nuanțele rare au fost adevăratele vedete. Aproape 50 dintre soiurile expuse au fost create de cercetătorii noștri.

Multitudinea de culori și de mirosuri i-a copleșit pe oamenii care au vizitat in weekend grădina Staţiunii de Cercetare.

Vizitator: „Este prima dată când vin aici. Mie îmi plac foarte mult florile și pot să zic că îmi place foarte mult ce este aici. Este copleșitor, impresionant, mai ales dacă ești un îndrăgitor de flori. Trandafirii roșii ies mai mult în evidență”.

Citește și
trandafiri
Horticultorii români dezvoltă trandafiri unici în Europa. Care sunt cele mai căutate soiuri

Copiii au văzut într-o lumina aparte expoziția de trandafiri.

Reporter: Cum sunt trandafirii, vă plac?

Copil: „Da! Am văzut unul care miroase a bomboane.”

Reporter: Care ți-a plăcut?

Copil: „Acela cu bomboane.”

Reporter: Ce culoare are?

Copil: „Roz.”

Vizitatorii au avut și ocazia să discute cu specialiștii stațiunii.

Gabriela Roman, cercetător științific: „Se bucură. Deci toți oamenii, tinerii văd că se bucură, fac fotografii, împărtășesc cunoștiințe despre roze. Sunt foarte interesați de tehnologia de înmulțire a trandafirului spre uimirea mea, chiar și copiii.”

Lehel Lukacs, director stațiune cercetare USMAV Cluj-Napoca: „Colecția noastră deține peste 350 de soiuri, din care 46 sunt creațiile stațiunii. Am avut noroc în acest an față de anul trecut, când a plouat. Acum avem o zi superbă și se pot observa foarte mulți doritori să vadă aceste culori și aceste parfumuri să le simtă în mijlocul naturii”.

Evenimentul intitulat „Parfum de Cluj” a ajuns la a treia ediție, iar numărul vizitatorilor este tot mai mare de la un an la altul. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult