Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zonă de siguranță în două localități din Vaslui, după conflictul cu focuri de armă. „La pușcărie care face dezordine”

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost declarată zonă de siguranță în două localități din Vaslui, după scandalul de acum două zile, potolit de polițiști cu focuri de armă. 13 bărbați au fost arestați preventiv, iar cinci sunt cercetați în stare de libertate.

În orașul Murgeni și satul Simila a fost instituită zona de siguranță specială pentru 15 zile. Autoritățile sunt îngrijorate și se tem că în orice moment ar putea izbucni un conflict. La fel și localnicii.

Localnică: „Am auzit trăgând, am zis că trag în guguștiuci. Trebuie să stea jandarmii aici non stop, e jale cu ei. Acum patrulează poliția”.

Reporter: Vă simțiți în siguranță?

Localnică: „Da, am văzut, aici au fost două de jandarmi, bravo lor, să vină mai des”.

Localnică: „Erau pietroaie aici, se auzea că au luat de la magazin topoare, furci, coase, ce au găsit. Mergea poliția după ei să-i prindă. Nu e prima dată când fac așa ceva. Era strada plină de jandarmi și poliție. Normal ar trebui să nu mai fie la noi așa ceva”.

Citește și
Proiect pentru extinderea ordinului de protecție. S-ar putea aplica chiar și la hărțuirea online
"Doamne, maica Domnului!". Scandal monstru într-o localitate din județul Vaslui. Au fost trase focuri de avertisment | VIDEO

Sunt mobilizați polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali. Măsurile speciale sunt luate după scandalul de acum doua zile, izbucnit între zeci de bărbați care s-au bătut pe străzile din localitate. Conflictul a fost aplanat de polițiști, și de lucrători ai Serviciului pentru acțiuni speciale.

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui: „Toate aceste neînțelegeri provin de la niște terenuri situate în localitatea Simila. Au început cu înjurături, pietre aruncate, ulterior a fost restabilită ordinea în această zonă”. 

Localnică: „La pușcărie care face dezordine. Sunt legile foarte slabe, la muncă, nu să stea poliția. Sunt și ei oameni, stau în soare să păzească. Nu e corect. Aseară la 7 stăteau în soare. Pentru ce, pentru niște....needucați”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au deschis în acest caz un dosar penal pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, loviri şi alte violenţe dar și distrugere.

Inițial, 18 bărbați au fost reținuți. Apoi, 13 dintre ei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult