Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„O încrengătură. Nu am joardă”. Ce spune educatoarea de la o grădiniță din Timiș, acuzată că disciplina copiii cu nuiaua

Your browser doesn't support HTML5 video.

După înregistrările teribile de la grădiniţa din Popeşti-Leordeni, acuzaţii grave vizează acum o altă grădiniţă din ţară. Părinţii unor copii din Timiş susţin că educatoarea ar folosi o nuia pentru disciplinarea celor mici şi că ar ţipa la ei.

Poliţiştii s-au sesizat și au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă. Educatoarea spune că totul este o minciună şi că nu i-a lovit niciodată pe copii.

Fetița de doi ani a unei femei ar fi una dintre victimele educatoarei. Copila fusese dusă la grădiniță pentru a se obișnui cu sistemul de învățământ sora ei mai mare fiind înscrisă deja acolo.

Mama fetiței: „Într-o zi cu joarda peste picioare, a doua zi peste fund și cu palma peste față”.

Alți trei copii, spune mama fetiței de doi ani, ar fi avut parte de același tratament.

Citește și
gradinita
Inițiativa legislativă după ancheta Inspectorul PRO care a dezvăluit abuzurile din grădinița de la Popești Leordeni

Mama fetiței: „Și fetița cea mare spune că doamna îi bate”.

Comportamentul educatoarei a fost reclamat la conducerea școlii care, marți, o vă chema pe aceasta în fața comisiei de disciplină.

Nicoleta Țigriș, directoarea grădiniței: „A venit părintele unei fetițe. Fata a fost lovită cu jordița peste picioare”.

Educatoarea neagă acuzațiile.

Adriana Ţenche, educatoare: „Nu am bătut-o. A făcut dezordine, le-am spus să ridice cariocile. Semnăturile adunate de la patru mame sunt o încrengătură. Ea și cumnata și celelalte două doamne nici nu și-au adus copiii la gradiniță. Nu am nicio jordă, ce jordă să am”.

Poliția s-a sesizat din oficiu în acest caz. O anchetă a început și Inspectoratul Școlar.

Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timiș: „Ce știm cu siguranță este că i se va interzice fără, însă, să îi fie afectate drepturile de natură salarială, pe toată durata cercetării disciplinare, accesul la grupa de preșcolari, dar mai precizez că minora nu este înscrisă legal, corect în grupa de grădiniță, ea neavând calitate de preșcolar”.

Fetița de doi ani fusese primită de educatoare la grădiniță în urma unei înțelegeri verbale cu părinții ei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult