Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Negustorul morții” s-a înscris într-un partid ultranaționalist din Rusia, loial Kremlinului

Viktor Bout, traficantul de arme rus eliberat la 8 decembrie, după ce timp de 14 ani s-a aflat în custodia SUA, s-a alăturat Partidului Liberal Democrat din Rusia, formațiune politică ultranaționalisă, care este loială Kremlinului.

"Vreau să-i mulţumesc lui Viktor Anatolievici (Bout) pentru decizia pe care a luat-o şi să-i urez bun venit în rândurile celui mai bun partid politic din Rusia de astăzi", a afirmat  liderul LDPR, Leonid Sluţki, citat de Reuters.

În ciuda numelui său, LDPR a promovat, de la fondarea sa, în 1991, o ideologie dură, ultranaţionalistă, chemând Rusia să recucerească ţările fostei Uniuni Sovietice.

Fondatorul şi liderul său de lungă durată, Vladimir Jirinovski, şi-a câştigat o reputaţie de showman politic pentru declaraţiile scandaloase şi comportamentul excentric până la moartea sa în aprilie.

Deşi văzut ca un candidat serios la putere în anii 1990, LDPR şi-a asumat de atunci un rol de subordonat în sistemul politic al Rusiei, făcând o opoziţie simbolică faţă de blocul la putere Rusia Unită, în timp ce sprijină Kremlinul în majoritatea problemelor.

Citește și
Viktor Bout
"Negustorul morții" e din nou liber: De ce este importantă pentru Putin întoarcerea lui Viktor Bout în Rusia

Partidul are o istorie de recrutare a unor personalităţi controversate în politica rusă. În 2007, Andrei Lugovoi, fost agent KGB căutat în Marea Britanie pentru uciderea cu un an înainte a ex-spionului rus Aleksandr Litvinenko, a fost ales în parlament din partea LDPR.

Traficantul de arme Viktor Bout, încarcerat în SUA timp de 14 ani, a fost eliberat, joi, 8 decembrie, la schimb cu baschetbalista Brittney Griner.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult