Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Calvarul persoanelor cu handicap mintal ținute ca sclave de o familie din Giurgiu. Primeau mâncare rar și munceau câte 12 ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Procurorii investighează un caz de sclavie modernă, descoperit în județul Giurgiu.

Un bărbat și fiul său, ambii asistați social, au fost reținuți de DIICOT după ar fi racolat persoane vulnerabile, cu handicap mintal, pe care le-ar fi pus să muncească din greu fără să le plătească. Victimele erau ținute cu forța în condiții jalnice, fără mâncare și fără medicamentele de care aveau nevoie.

Una dintre victime, racolată acum un an, a fost găsită de polițiști în timpul perchezițiilor.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul care suferă de tulburări mintale era ținut într-un șopron improvizat. Primea mâncare o dată pe zi ori deloc, muncea 12 ore pe zi și era lăsat să doarmă 3-4 ore pe noapte. Gruparea i-ar fi promis că îl plătește să aibă grijă de animalele din curte, să ajute la câmp sau în gospodărie, dar nici el și nici alte victime nu au primit vreodată bani. Cine voia să plece era amenințat și, de frică, renunța.

Procurorii DIICOT vorbesc despre cel puțin șase victime, dar nu este exclus ca, în realitate, numărul persoanelor vătămate să fie și mai mare de atât. Tot anchetatorii mai spun că, pe lângă muncile grele la care erau supuși, oamenii erau puși să muncească și în folosul comunității pentru unul dintre suspecți.

Citește și
diicot
Ce pedepse a primit familia din Maramureș care folosea ca sclavi oameni sărmani și bolnavi. Ororile la care erau supuși

Culmea e că autoritățile locale știau de existența acestor muncitori, dar susțin că nu au văzut niciodată nimic suspect. Cu toate că, recent, un tânăr ar fi murit muncind în aceleași condiții.

Marin Ion, primarul localității Gostinari: „Cred că anul trecut, era o zi destul de călduroasă și din câte am înțeles a făcut infarct și a murit. Domnișoară, mie mi-a transmis că este cioban și s-a cazat la ei, l-a angajat, locuiește pur și simplu la familia Dumitrache”.

Suspecții primesc ajutor social de la stat.

Mama și soția suspecților reținuți: „Doamnă, îi plăteam. Ne lăsam noi și îi dădeam lui. Nu mai mâncam noi și îi dădeam lui”.

Bărbatul de 70 de ani și fiul său sunt acuzați de trafic de persoane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult