Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Și-au cerut scuze și au plecat”. Mărturia bărbatului din Reșița care s-a trezit cu mascații în casă din greșeală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trupele speciale au greșit adresa și au intrat peste o familie cu un copil mic, din Reşiţa. L-au pus la pământ pe proprietarul casei și l-au ameninţat cu pistolul. Abia într-un târziu mascații și-au dat seama că nu el era individul pe care-l căutau.

Bărbatul de 42 de ani povesteşte că dis de dimineaţă, puţin înainte de ora 7, mascaţii au început să îi bată puternic în uşă cu pumnii şi picioarele.

Buimac, omul le-a deschis şi într-o secundă a fost pus la pământ cu pistolul la cap. Martor la această intervenție brutală a fost băiețelul familiei, un copil de 3 ani şi jumătate.

Victimă: „Când au intrat peste mine, aici jos m-au pus, mi-au pus pistolul la cap. Copilul era aici, fix în ușa camerei, plângea”.

Trupele de intervenţie ar fi răscolit şi apartamentul omului şi ar fi provocat stricăciuni.

Citește și
perchezitii resita
Mascații ar fi greșit din nou adresa. Un bărbat susține că au intrat peste el în timp ce dormea. „Mi-au pus pistolul la cap”

Claudiu Halmaci, victimă: „Mi-a zis că am mandat de arestare, cât și de percheziție. I-am întrebat ce mandat, pentru că eu nu am făcut absolut nimic. Au venit după câteva minute, au primit confirmare, nu știu ce confirmare că au greșit adresa. Și și-au cerut scuze că au greșit adresa și au plecat”.

De fapt, procurorii căutau trei tineri, bănuiţi de furt calificat dintr-un autoturism. Echipajele au încurcat blocul.

În cartier toate blocurile arată la fel. Cu adresa scrisă corect în mână, oamenii legii au făcut o confuzie. În loc să intre într-o anumită scară, au intrat în blocul de lângă.

De altfel, camerele de supraveghere montate în exteriorul locuinţei i-au surprins pe mascaţi în timp ce caută un apartament. Un vecin de la parter le-a deschis uşa imobilului.

Reporter: A bătut polițiștii la dumneavoastră la geam?

Vecină: „Da, și le-a deschis soțul meu. Eu dormeam”.

Vecină: „Atât o strigat soțul meu, lăsați-l că are un copil mic în casă. Erau mascați. Aveau armă la ei”.

După această greşeală, poliția a deschis o anchetă internă. La rândul său, bărbatul se gândeşte să dea în judecată autorităţile, pentru spaima suferită și traumatizarea celui mic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult