Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Marșul Vieții” - Peste 4.000 de persoane din Iași au ieșit în stradă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 4.000 de persoane din Iași au ieșit sâmbătă în stradă pentru a-și manifesta susținerea pentru viață, sarcină și pentru femeile gravide aflate în situații de risc.  

Cei mai mulți dintre participanții la „Marșul Vieții”, ajuns la a 10-a ediție, mândri că sunt părinți, au venit însoțiți de copii pentru a întări sprijinul pentru cauza evenimentului.

Cei peste 4.000 de oameni care au participat la eveniment și-au dat întâlnire la Piața Unirii din Iași. Acolo au primit baloane, pancarte cu emoticoane și au asistat la câteva momente artistice.

După spectacol, participanții au plecat în marș pe străzi prin centrul orașului. Cei mai mulți dintre ei au venit împreună cu copiii lor - bebeluși sau adolescenți.

Mamă: „Suntem pro-viață, susținem viața. Am venit cu bebelușul. Suntem într-o familie. Toată lumea zâmbește, ne cunoaștem, e plin de copii”.

Citește și
Spitalul Sfântul Spiridon din Iași
Doi rezidenți cercetați în dosarul stimulatoarelor cardiace au fost puși sub control judiciar pentru luare de mită

Mamă: „Încurajăm familiile să nască copii. Avem patru copilași”.

R: Ce vârste au?

Mamă: „2, 5, 7 și 10”.

R: Cum e viața cu copii?

Mamă: „Frumoasă, împlinită și grea”.

Mamă: „Cum și noi avem un bebe, o minune, am zis să venim. Să le fim susținere mamelor care își doresc copii. La noi a venit după trei fertilizări in vitro minunea”.

Odată cu cea de-a 10 ediție a Marșului Vieții, organizatorii au lansat și un nou proiect pentru mamele aflate în dificultate - respectiv un centru în care mamele să fie îngrijite gratuit.

Raluca Zota, coordonator Centrul Maternal Sf. Emilia: „Consiliem în jur de 100 și ceva de mame anual. Le oferim consiliere, sprijin material, servicii medicale acolo unde este nevoie și încercăm să le sprijim cum ne este nouă la îndemână. Sunt tot felul de mame, mame tinere în general”.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul ProVita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult