Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„L'Etape”, competiția internațională de ciclism în centrul Bucureștiului, a adunat 1300 de curajoși. Marele câștigător

Your browser doesn't support HTML5 video.

Centrul Bucureștiului a fost, pentru câteva ore, al bicicliștilor. Peste 1.300 de curajoși pe două roți au participat la o competiție sportivă care a adus România pe harta internațională a ciclismului.

Câștigătorii celei mai lungi curse se pot înscrie gratuit la competiția „L'Étape du Tour” din Franța, în 2023.

România se numără printre țările alese de competiţia sportivă „L'Etape”, care scrie istorie de peste 30 de ani. Startul s-a dat la ora 8:00.

Organizatorii au pregătit trei trasee pentru concurenți începători sau avansați Pe cel mai scurt traseu, de 14 km, au participat și copii. La finalul cursei toți au primit câte o medalie.

Eduard a fost câștigătorul celui mai lung traseu, de 85 de km, cu un timp de o oră și 54 de minute.

Eduard Grosu – ciclist: „A fost un eveniment frumos, mi-a plăcut foarte mult organizarea. nu am avut probleme cu șoseaua, traseul a fost foarte bine marcat. Un eveniment de clasă internațională.”

Alex Ciocan, președintele Federației de Ciclism: „Toată comunitatea de ciclism aștepta acest eveniment de foarte mult timp. Am plecat de pe Bulevardul Unirii și am ajuns în fața Palatului Parlamentului. traseul a însumat două bucle de câte 42 de km, care a atins aproape tot Bucureștiul.”

Răzvan Jugănaru – organizator: „Încurajăm atât oamenii să folosească bicicleta ca mijloc de transport, încurajăm copiii să vină la mișcare și încercăm să aducem cât mai mulți oameni pentru a avea o plajă cât mai largă de selecție pentru viitorii campioni.”

Centrul Bucureştiului, de la Palatul Parlamentului până la Piața Alba Iulia, a fost blocat, iar șoferii care au nimerit în zonă au stat în trafic zeci de minute.

„Nicăieri, de o oră jumate mă învârt, de o oră jumate mă tot învârt ca copiii ăia mici, de colo până colo.”

-Groaznic!

-De cât timp sunteți în trafic ?

-De o oră”, spuneau doi dintre șoferii aflați în zonă

Traficul a fost reluat după terminarea competiției.

Reporter: Iulia Fătu

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult