Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ziua Copilului 2022: Mii de copii au putut fi polițiști, ofițeri navali și chiar miniștri pentru o zi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mii de copii, profesori şi poliţişti au participat luni la un eveniment dedicat Zilei Copilului la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Cei mici au fost extrem de încântaţi să se urce la bordul elicopterelor SMURD sau în maşinile poliţiei rutiere şi au primit sucuri, baloane dar şi permise de conducere de jucărie. Un elev al liceului Jean Monnet a fost numit simbolic ministru pentru o zi. Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI: „Este a 12-a ediție a porților deschise la MAI. Suntem foarte bucuroși că am putut să organizăm această ediție după doi ani de pauză din cauza pandemiei. Numărul participanților este mare, credem că în total vor fi aproximativ 3.000 de copii, plus profesori, părinți.” Reporter: „Câte structuri participă?” Dajbog: „Toate structurile, inspectoratele generale, dar și structurile mai puțin vizibile care au standuri înăuntru.”

Copil in elicopter: „A fost foarte bine.” Reporter: „E mai plăcut decât în jocurile video?” Copil: „Da.”

Reporter: „Cum e? Crezi că te-ai descurca și la un incendiu?” Fetiță care stropește cu furtunul ajutată de pompieri: „Cred că da.”

Reporter: „E mai plăcut decât la școală?” Copii în minister: „DAAA.”

Nu e de mirare că micii vizitatori au fost atât de încântați. Polițiștii le-au pregătit o grămadă de surprize și cadouri.

Rodica Popescu, purtător de cuvânt DRPCIV: „Copiii pot susține la standul DRPCIV un test adaptat vârstei lor, în vederea obținerii unui permis de conducere. Pot obține un permis specimen cu imaginea unui cățelus sau pisicuțe.”

Fetiță: „Dacă vom avea 18 ani, vom putea să conducem și o mașină.”

Iar în timp ce unii se distrau pe la standuri, în biroul ministrului, un elev a preluat conducerea instituției. După ce a făcut cunoștință cu subordonații săi, noului ministru i s-au prezentat și cele mai noi dotări ale ministerului. Printre acestea, și noile drone de supraveghere maritimă ale poliției de frontieră.

Daniel Rusu, ofițer al serviciului de supraveghere si control naval IGPF: „Are o autonomie de șapte ore de zbor, pe o rază de 100 de km. Are echipament de supraveghere pe raza de 10 kilometri, un echipament de detecție a obiectelor de la suprafața mării...”

Evenimentul a fost programat până la ora 13, însă polițiștii au promis că vor prelungi orarul, atât timp cât există vizitatori.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult