Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de traficanți de migranți au fost săltați de DIICOT. Cât plătea un migrant pentru a ajunge în Occident

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puțin 43 de membri ai unei rețele de traficanți de migranți au fost ridicați luni dimineață din locuințe și duși la DIICOT Sibiu. Ei sunt acuzați că fac parte dintr-o grupare amplă cu ramificații în mai multe țări.  

Gruparea funcționa din martie, anul trecut. Procurorii spun că migranții erau racolați din Timișoara și București. Suspecții îi alegeau pe cei care aveau drept de ședere sau de muncă la noi în țară.

Apoi îi adăposteau la adrese din Oradea, Arad și Timișoara. Rămâneau acolo până când membrii grupării reușeau să aranjeze traversarea ilegală a frontierei de stat.

Migranții plăteau câte 4.000 de euro pentru a ajunge în vestul Europei

De altfel, în timpul anchetei, mai multe transporturi de acest gen au fost oprite de autorități. Străinii era ajutați să ajungă în Italia, Austria sau Germania.

Migranții plăteau în jur de 4.000 de euro fiecare pentru aceste călătorii ilegale. În total, 43 de persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT.

Citește și
Politia de Frontiera
Trei şoferi români şi doi turci au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Arad încercând să scoată din ţară migranţi

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult