Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de pensiuni din Deltă, la un pas să fie mistuite de flăcări. Cine sunt vinovații

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de pensiuni din localitatea Dunăvăţul de Jos din Delta Dunării au fost la un pas să fie mistuite de flăcări. Mai multe incendii stârnite de săteni, pentru a regenera plantaţiile de stuf, s-au extins şi au ajuns aproape de localitate.

Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă, din cauza canalelor din zonă. Incendiile au izbucnit joi seara şi s-au extins foarte repede din cauza vegetaţiei uscate şi a rafalelor de vânt.

Disperaţi, proprietarii de pensiuni au solicitat sprijinul pompierilor, dar până la sosirea acestora au început să-şi ude acoperişurile construite din stuf, material care arde fulgerător.

Misiunea pompierilor a fost foarte dificilă, mai ales nu au putut interveni cu autospoecialele din cauza canalelor din zonă. Aşa că au fost nevoiţi să folosească motopompe, pentru a ţine focul la distanţă de pensiuni şi case.

Numai în zona Dunăvăţul de Jos au ars aproximativ 1500 de hectare de stuf şi papură. Incendii semnificative au fost şi în preajma localităţilor Nufăru şi Malcoci.

Citește și
incendiu,vegetatie, barlad,
Incendii scăpate de sub control în Bârlad. Oamenii au dat foc la miriște

Pompierii au intervenit până la 5 dimineaţa, ajutaţi de localnici, pentru a salva gospodăriile din zonă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult