Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de angajați de la ISU, infectați cu coronavirus. Mulți dintre ei au fost în concediu

Peste 20 de angajaţi ai ISU Satu Mare și 8 de la ISU Alba au fost infectaţi cu COVID-19.

"Sunt 21 de cazuri, 12 cazuri sunt la Negreşti-Oaş şi 9 cazuri de la Satu Mare. S-au luat toate măsurile care se impun încă dinainte de infectările acestora", a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Bianca Timiş.

Conform evidenţei Instituţiei Prefectului, în unităţile spitaliceşti de pe raza judeţului Satu Mare se află internate 64 de persoane, alte 13 confirmate pozitiv fiind în izolare la domicilii.

Și în Alba, opt angajaţi ai ISU și doi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) au fost confirmaţi cu noul coronavirus, fiind depistate mai multe surse de infecţie.

Potrivit şefului ISU Alba, Adrian Guia, doi dintre angajaţi s-au infectat în timpul concediului de odihnă. Alţi doi, care lucrează la SMURD, au fost implicaţi în transportul bolnavilor de COVID-19. Patru angajaţi lucrează la Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanţă, aici sursa de infectare fiind o asistentă de la SAJ, întoarsă, de asemenea, din concediul de odihnă.

Citește și
JUDETE
Coronavirus România. Care sunt cele mai afectate județe din țară de Covid-19

"Toate cazurile sunt forme uşoare, iar doi dintre ei au fost deja externaţi. Focarul se poate considera stins", a spus Guia, scrie Agerpres.

Contacţii au fost testaţi şi sunt negativi. Un alt angajat este izolat la domiciliu, după ce soţia sa a fost confirmată cu noul coronavirus în timp ce se aflau în concediu.

În Alba au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 944 de cazuri, dintre care 13 au fost anunţate marţi, la cea mai recentă raportare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult