Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de clădiri în care lucrează cei care trebuie să ne salveze riscă să se prăbușească. Ce măsuri s-au luat GALERIE FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de imobile care aparțin Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt atât de vechi, încât riscă să se prăbușească la cutremur.

36 dintre ele sunt acum incluse într-un program de reconstrucție și consolidare, finanțat de Banca Mondială. ISU a decis să demoleze unele dintre ele, vechi de un secol, și să le reconstruiscă. Primul astfel de sediu este aproape gata, in Prahova, la Mizil.

Pompierii din Mizil aveau sediul într-un fost grajd, ridicat în anul 1908. Clădirea a fost demolată, iar acum o construcție nouă adăpostește atât birourile cât și garajul pentru cele 7 mașini de intervenție. Lucrările au fost finalizate cu câteva luni înainte de termen. Cristi Burghiu, manager societate de construcții: “Structura metalică este supradimensionată față de o cladire uzuală, astfel încat ea să nu sufere degradari în caz de cutremur."

În programul finantat de Banca Mondiala, sunt incluse 36 de imobile ce aparțin Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Sediile pompierilor din Carei, Tecuci și zona Obor a Bucureștiului au fost deja demolate. Raed Arafat, secretar de stat: „Pe prima sumă de 50 de milioane sunt 10 cladiri care se fac, din care 5 sunt în execuție 5 sunt în proiectare, deja suntem în proces de suplimentare a sumei cu 90 de milioane de euro.” General maior Benone Gabriel Duduc, Adjunct IGSU - manager de proiect: „Pentru fiecare dintre cele 14 cladiri care sunt incadrate în clasa 1 de risc seismic se va lua masura de evacuare în momentul in care vom începe lucrarile de execuție.” Sunt și sedii ce vor fi reabilitate sau reconstruite cu bani de la bugetul de stat, cum este cazul cladirii ISU Mureș

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult