Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de autospeciale pentru intervenție, în dotarea IGSU. Arafat: „Costul integral al proiectului este de 47 milioane de lei”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență se modernizează cu noi autospeciale pentru intervenție. Este vorba de 42 de vehicule, dotate cu sisteme care le permit pompierilor să stingă incendii și în locuri greu accesibile.

Pompierii militari au luat deja în primire 12 autospeciale de intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare. Colonel Cătălin Caran, șef direcție logistică IGSU: „Ajută la hale, construcții, apartamente. Nu mai intri în incintă și faci stingerea de afară. Întâi perforezi cu acea diuză de 2,3 mm și apoi pulverizezi o ceață de apă la 300 de bari.” Apa, amestecată cu un compus abraziv, poate trece prin materiale dure. În plus, o astfe de autospecială are un randament crescut. Colonel Cătălin Caran, șef direcție logistică IGSU: „Are un rezervor de 20 de litri, aproximativ 40 de kg de abraziv. Și poate lucra cu acel rezervor, la eficiență maximă, 8 minute.” Colonel Cătălin Caran, șef direcție logistică IGSU: „Au aparate cu termoviziune pentru a identifica focarele, persoane, focare ascunse. Au o prelată de stins incendii, se utilizează la acoperirea unui auto incendiat pentru a tăia oxigenul.” Alte 30 de autospeciale vor fi recepționate până la sfârșitul lunii octombrie. Raed Arafat, șeful DSU: „Sunt venite printr-o finanțare europeană, prin programul viziune 2020, iar costul integral al proiectului este de 47 milioane de lei.” Datele oficiale arată că doar anul trecut s-au produs peste 43 de mii de incendii la noi în țară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult