Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zece persoane, evacuate în urma unor alunecări de teren. Două imobile, avariate

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-a instalat panica miercuri seară într-o localitate din Prahova, unde pământul a luat-o la vale. Zece persoane au fost evacuate, două imobile sunt avariate, iar trei autoturisme au fost înghiţite de noroi.

Până acum, trei hectare de teren sunt afectate, spun autorităţile, care caută soluţii pentru cei rămaşi pe drumuri.

Oamenii care locuiesc într-o casă din oraşul Boldeşti-Scăeni s-au panicat în momentul în care în pereţi au apărut fisuri. Apoi uşile nu s-au mai închis, iar acoperişul a început să trosnească. Scene asemănătoare s-au derulat şi într-o altă gospodărie, aflată în apropiere.

Două imobile, o sondă aflată în conservare şi un drum au fost afectate, iar trei autoturisme şi o rulotă au rămas înţepenite în noroi.

"De la zăpadă. A plouat, fiind şi terenul argilos şi exploataţie petrolieră s-au combinat mai mulţi factori şi s-a produs alunecarea de teren. Nu se mai poate locui în zonă, familiile trebuie evacuate”, a precizat Gheorghe Preda, viceprimarul orașului Boldești-Scăeni.

Citește și
Alunecări de teren masive, în California
Alunecări de teren masive, în California

Dar unii proprietari refuza să-şi părăsească locuinţele.

Astăzi, prefectul judeţului Prahova, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Inspectoratului teritorial în construcţii, dar şi geologi vor evalua situaţia şi vor încerca să găsească soluţii pentru că problema să nu se agraveze.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult