Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zece copii și doi adulți au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au participat la un botez în Bistrița-Năsăud

Your browser doesn't support HTML5 video.

În județul Bistrița-Năsăud au ajuns la spital zece copii și doi adulți cu toxiinfecție alimentară, după ce au participat la un botez.

Imediat ce s-a încheiat festinul, unii dintre invitați au început să se simtă rău și au sunat la 112. Acum, inspectorii sanitari verifică firma care a livrat mâncarea la petrecere.

Toți cei care au fost transportați până acum la spital au participat duminică la un botez organizat la căminul cultural din comuna Dumitrița. Părinții bebelușului ar fi comandat mâncarea la o firmă din județ. 

Localnică: „Am auzit că au adus mâncare de la restaurant și un om mi a povestit că și doi copii ai lui sunt internați și că totți de la botezul acela sunt la spital”.

În total, 13 persoane au ajuns la spital, dintre care zece sunt copii cu vârste între 4 și 9 ani. Toți sunt în stare stabilă.

Ce susține edilul comunei

Camelia Strungari, purt. cuv. Spitalul jud. Bistrița Năsăud: „Febrili, dureri abdominale, simptome de greață vărsături, după ce duminică ar fi participat la un botez. În funcție de rezultatul consulturilor și a analizelor medicale, va fi stabilită conduita terapeutică ulterioară”.

Deși edilul comunei susține că în căminul cultural sunt toate condițiile pentru organizarea de evenimente, inclusiv un frigider de mari dimensiuni, inspectorii sanitari au constatat nereguli.

Anca Andrițoiu, dir. DSP BN: „Locația în care s-a desfășurat botezul nu avea autorizație pentru servirea mesei, doar autorizație pentru activități culturale. În funcție de informațiile pe care o să le primim, vom aplica sancțiuni, firmei dacă ea este de vină, care a adus alimentele, organizatorului evenimentului, primăriei dacă se dovedește că nu e în regulă”.

Specialiștii recomandă ca în această perioadă cu temperaturi ridicate să fim atenți în special la mâncarea livrată pentru evenimente: să aibă declarația de conformitate și să fie depozitată în spații reci.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult