Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Descoperirea” unui consilier al premierului Ciolacu: În România sunt pacienți care trebuie să își procure singuri medicația

În mod ironic, șeful ei, premierul Marcel Ciolacu, este cel care a tot amânat rectificarea bugetară necesară pentru a fi bani la Sănătate și tot el este cel care a dat ordonanța de tăiere a cheltuielilor de la stat, printre care și unele din Sănătate.

Carmen Orban, consilier de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului, a declarat miercuri că încă există cazuri în care pacientul are grija achiziţionării medicaţiei, conform Agerpres.

Ea a subliniat că politica naţională a medicamentului trebuie să aibă în vedere accesul pacienţilor la aceste produse într-un mod nediscriminatoriu şi în timp util.

"Am atras atenţia şi cu altă ocazie că încă avem cazuri în care pacientul are grija achiziţionării medicaţiei şi nu primeşte la timp medicaţia, iar profesioniştii din sistem încă se confruntă cu situaţii, punctuale, ce-i drept, în care înlocuiesc schemele de tratament din cauza lipsurilor. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să căutăm soluţii pentru aceste probleme cu care ne confruntăm de ceva vreme. Este adevărat că în ultima vreme sunt din ce în ce mai puţine astfel de cazuri", a spus ea, în cadrul unei conferinţe organizate de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

De precizat că șeful ei, premierul, este cel care amână rectificarea bugetară necesară pentru a aduce la zi facturile din Sănătate.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, a declarat săptămâna trecută că a cerut de la guvern 4,2 miliarde de lei pentru a achita datoriile curente și a asigura buna funcționare a sistemului de sănătate din care a primit doar 1,7 miliarde de lei, bani care, a precizat el, se vor duce către salarii.

În ultimele săptămâni zeci de mii de angajați din sistemul de Sănătate s-au plâns fie de întârzieri la salarii, fie de discriminarea față de alte ramuri profesionale. Printre cei care protestează pentru că nu și-au primit la timp banii cuveniți se numără medicii de familie, care sunt prima și cea mai apropiată interfață a sistemului de Sănătate cu pacienții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult