Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Am luat hainele și atât”. Oamenii din Dolj evacuați după ce s-a descoperit gaz metan în fântâni se tem pentru viața lor

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-a trecut la evacuări în Dolj, în satul în care oamenii pare că stau pe un butoi cu pulbere. Cei care locuiesc în apropiere de casa care vineri a sărit în aer au fost nevoiți să plece din gospodării.

Autoritățile au luat această decizie după ce măsurătorile au indicat emanații de gaz metan în fântâni și beciuri. Pompierii au ajuns în weekend în toate gospodăriile din satul Bâzdâna, județul Dolj și au făcut măsurători. Rezultatele sunt îngrijorătoare - apa fierbe în fântânile oamenilor din cauza gazelor. Așa că autoritățile au luat decizia de a evacua patru persoane care locuiesc în apropierea casei ce a fost zguduită vineri de explozie. Floarea Năstasie, persoană evacuată: „Foarte greu ne e să plecăm de aici, păsări, porci. La fiu-meu mă duc, la băiatul meu. Ne spuseră pentru 2-3 zile. Ce să iau dintr-o casă. Uitați-vă cum tremur.” Florina Sterie, persoană evacuată: „Ce să fac, dacă mă ia de aici? Am luat hainele și atât. Nu îmi era teamă.” Mulți se tem pentru viața lor, dar le este greu să lase totul în urmă. Petrică Brabete, localnic: „Fântână a fost potabilă și la un moment dat, nu știu din ce cauză au ieșit gaze și de zeci de ani de zile bolborosește în felul ăsta. Peste tot am făcut sesizări, dar nu s-a luat nicio măsură.” Viorica Stancu, localnică: „Îmi e teamă și mie… că Doamne ferește dacă acum s-au acumulat gaze.” Luni este așteptată în zonă o echipă de specialiști pentru a stabili cât de mare este riscul. Dan Diaconu, prefectul județului Dolj: „Se intenționează să se achiziționeze niște detectoare de gaz și să fie montate la fiecare locuitor în satul Bazdana.” După deflagrația de vineri, polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. Bărbatul de 72 de ani, rănit în urma exploziei care i-a aruncat în aer casa, este în continuare în spital. În 2022, omul a vrut să sape o fântână și, la 75 de metri adâncime, a dat peste o pungă de gaz care s-a aprins și a ars câteva zile, până când fisura a fost cimentată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult