Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea trece de la o extremă la alta în următoarele zile. Avertismentul meteorologilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vineri, se răceşte în nord-est, dar în sud, în sud-vest şi în zonele centrale, va fi foarte cald. În ţinuturile nordice, prin centru şi la munte apar ploi zgomotoase, cu fenomene electrice şi e posibil să cadã grindinã.

Vântul se înteţeşte la munte pe creste dar va avea unele porniri şi în sudul ţării. În rest, găsim vreme bună şi maxime de la 15 grade în Bucovina până la 33 de grade în Lunca Dunãrii.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

In Dobrogea şi Bărăgan, se anunţa o zi plăcută cu soare şi temperaturi în creştere uşoară. Maximele urcă până la 29 de grade în Bărăgan însă pe litoral va fi mai răcoare şi vântul se înteţeşte din când în când.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se răcoreşte puţin, vremea va fi schimbătoare şi după prânz se vor înregistra în jur de 24 de grade, valori normale pentru jumătatea lunii Mai!

În nordul Moldovei şi în Bucovina, temperaturile scad chiar şi cu 10 grade faţă de ziua trecută. În Bucovina vin averse cu tunete, fulgere şi vânt mai nervos dar în rest se anunţa vreme mai bună.

Citește și
Furtună de nisip în România. Unde au fost surprinse imaginile
Furtună de nisip în România. Unde au fost surprinse imaginile

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vor fi înnorări şi ploi zgomtoase dar apare şi soarele pe parcurusul zilei. Se încălzeşte şi la amiază se ating chiar şi 29 de grade.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice, atmosferă va fi schimbătoare şi apar câteva averse mai ales în zona Crisanei.

În Transilvania, avem o zi neobişnuit de caldă cu maxime de până la 30 de grade în vestul provinciei. Ploile vor udă mai ales zonele de munte iar la altitudini mari, rafalele de vânt mai pot să depăşească viteze de 70...80 km/h.

În sud-vestul ţării, se face din nou foarte cald şi se vor atinge 31-32 de grade. Se mai aduna norii însă doar pe la munte o să plouă.

În ţinuturile sudice, vor fi înnorări dar şi perioade cu soare. Se încălzeşte şi după prânz se vor înregistra 31-32 de grade în Lunca Dunării iar vântul va avea unele răbufniri.

În Bucureşti, astăzi temperatura aerului scade uşor, se vor înregistra 28 de grade însă tot cald o să fie pentru această perioadă a anului. Atmosferă va fi schimbătoare şi vântul mai insistent.

În zonele de munte, temperaturile se menţin ridicate, dar vin ploi torenţiale, mai ales în Carpaţii Orientali. Pe crestele montane, rafalele de vânt pot să depăşească viteze de 70...80 km/h.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, sâmbătă atmosferă va fi însorită, se face şi mai cald, iar temperatura urca spre 30 de grade; vântul devine tot mai insistent şi va atinge viteze de 45 KM/h.

Duminică avem încă o zi caldă cu 29 de grade în termometre, înnorări trecătoare şi un pic de vânt.

Luni se mai aduna norii însă şansele de ploaie vor fi reduse. Vântul se menţine activ, maximă va ajunge pe la 28 de grade iar minimă pe la 17 grade.

În zonele de munte, sâmbătă se răceşte, pe seară aşteptam ploi zgomotoase în masivele din vestul şi estul ţării. Rafalele de vânt depăşesc 80...90 km/h, în zonele de creastă.

Duminică, instabilitatea creşte din nou şi apar averse locale, cu descărcări electrice, grindina şi vijelii.

Luni mai vin câteva averse în Carpaţii Meridionali şi pe spaţii mai restrânse în rest iar vântul se înteţeşte la altitudini mari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult