Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea rea va cuprinde aproape toată țara. Zonele în care va ninge, iar vântul va atinge 80 de kilometri pe oră

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pregătiți-vă pentru un nou episod de iarnă - vremea rea vine din vest și va cuprinde, de luni seara, aproape toată țara. La munte va ninge și va bate vântul, iar riscul de avalanșă a crescut.

Rafalele de vânt au dat oamenilor de furcă întreaga zi, la Brașov, iar pe munte s-au format plăci rigide de zăpadă, cu stabilitate redusă. Prin ruperea și alunecarea lor se produc avalanșe care, chiar dacă au dimensiune redusă, sunt foarte periculoase, pentru că lovesc cu o forță uriașă. Riscul este crescut în munții Făgăraș și Bucegi, dar trebuie luat în considerare și în Călimani, Rodnei sau Ceahlău.

Pe de altă parte, la noapte va ninge și în zonele mai joase, locuite, și se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul ar putea atinge viteze de până la 80 de kilometri pe oră pe creste și 60 de km pe oră în rest.

În sud, unde e mai cald, este posibil să plouă și să se depună polei. În acest condiții, Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă prudență, în cazul în care aveți de făcut deplasări - echipați mașinile de iarnă, faceți plinul când porniți la drum și luați la voi lanțuri, pături, apă si lopată. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult