Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea caldă aduce venituri neașteptate pentru mai multe afaceri. Terasele sunt pline, iar gelateriile au vânzări record

Your browser doesn't support HTML5 video.

Toamna neobișnuit de caldă aduce venituri neașteptate pentru o serie de afaceri de sezon. Terasele, gelateriile ori terenurile de tenis se bucură de clienți ca în plin sezon.

Și pentru că au profit, mulți se gândesc să facă investiții. Pe de altă parte, cererea pentru calorifere, sobe ori anvelope de iarnă încă este foarte scăzută. La Brașov, oraș de munte, o gelaterie a vândut într-o zi de octombrie 500 de înghețate. Nu este de mirare câtă vreme la prânz temperatura este de 21 de grade și este soare. Mădălina Cristea, reprezentant gelaterie: „Dimineața este în continuare este o cerere ridicată. Îmbină cafeaua și înghețata. După masă este iarăși, după ce iese lumea de la serviciu, copiii, vin și ne caută pentru înghețată”. O terasă de lângă Biserica Neagră s-a bucurat de clienți și toamna, la fel că vara. O parte din profitul neașteptat va fi investit în automatizarea aparatelor de preparat cafea. Adriana Pârâi, reprezentant cafenea: „Ne ajută un pic să accelerăm. Tot felul de automatizări. Partea de cafele la filtru putem la fel să o facem mai constantă și să o digitalizăm”. Terenurile de tenis aflate în aer liber au clienți până la 8 seara. Bărbat: „E un avantaj, e ceva nesperat, ne-am cam obișnuit că iarna întârzie!” Vremea bună a prelungit și sezonul de construcții la exterior. În octombrie, cererea pentru tencuială decorativă, pavaje, polistiren și alte materiale, a fost chiar mai mare decât vara, când oamenii erau în vacanță - spun reprezentanții unui magazin. Marian Sandu, șef raion materiale de construcții: „Clienții au putut să își desfășoare planurile, proiectele, pentru care anul trecut nu le-ar fi permis timpul.” Și vânzările de biciclete merg bine, chiar dacă intrăm curând în ultima lună de toamnă. A scăzut, în schimb, cererea pentru calorifere, aparate de încălzit și anvelope de iarnă - spun reprezentanții unui mare lanț comercial. Pavel Ștefan, director de magazin: „Momentan clienții nu sunt prevăzători având în vedere temperaturile ridicate. Toate aceste produse sunt în promoții.” De suferit au și magazinele cu articole pentru sporturile de iarnă. Clienții nu mai cumpără până nu cade prima zăpadă serioasă. Corina Rucăreanu, comerciant echipament sportiv: „Amână, pentru că poate nu știu, dacă nu a venit zăpada până în ianuarie poate mai trag de echipamentele pe care le au.” Meteorologii anunţă că și în noiembrie temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult