Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Voluntarii de la Crucea Roşie ajută refugiații care vin cu miile din Ucraina

Your browser doesn't support HTML5 video.

Voluntarii de la Crucea Roşie au ridicat corturi în mai multe puncte de la graniţa României cu Ucraina şi au început să împartă alimente şi produse de igienă refugiaţilor care vin cu miile din ţara vecină.

În acest demers, şi PRO TV susţine poporul ucrainean și se alătură Crucii Roșii Române, în efortul de a strânge fonduri pentru cei afectați direct de războiul din Ucraina vecină.

Voluntarii de la Crucea Roşie au ridicat corturile în punctele de trecere a frontierei din Maramureş, Satu Mare, Tulcea şi Siret. Au pregătit apă, cafea, ceai şi alimente pentru cei care fug din calea războiului.

Manuela Bindiu, directoarea filialei Maramureş a Crucii Roşii: „Putem să oferim apă îmbuteliată, pachete gata făcute în care există şi apă şi ceva dulce pentru copilaşi, croissante, avem ceai, avem cafea. Avem câteva cartele şi cinci telefoane, tocmai pentru a putea restabili relaţia cu familia care a rămas acolo.”

 

Haine, alimente, detergenți şi jucării vor fi trimise de Crucea Roşie şi celor rămaşi în Ucraina

 

Ioan Silviu Lefter, Directorul General al crucii Roşii România: „Au spus că au nevoie acută de alimente, era şi de aşteptat, şi de medicamente. Ne-am mobilizat şi unul din donatorii noştri a consimţit să ne trimită o mie de pungi de alimente, care au și produse de igienă. Mâine ne întâlnim la zona verde cu aprobarea autorităţilor noastre.”

PROTV susţine poporul ucrainean şi s-a alăturat campaniei de ajutor demarată de Crucea Roşie. Cei care vor să ajute refugiaţii pot face donaţii online direct pe site-ul crucearosie.ro sau în conturile deschise în lei, euro şi dolari la agenţia BRD Piaţa Romană. Conturile pentru donații pot fi găsite şi pe site-ul nostru www.stirileprotv.ro.

Și Asociaţia Dăruieşte Viaţă încearca să strângă prin voluntari echipament medical şi medicamente, atât de necesare pentru soldaţii răniţi pe front dar şi pentru restul populaţiei rămase în Ucraina. Bunurile vor fi transportate în Ucraina de reprezentanţii ambasadei ucrainene din România.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult