Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Volodimir Zelenski acuză tirurile de artilerie ale rușilor către Herson. „Brutalitate aparte, cu artilerie și bombe ghidate”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rusia a lansat noi atacuri cu drone asupra Ucrainei miercuri, în special în orașul-port Odesa. Totodată, rușii acordă o atenție specială regiunii Herson, a precizat președintele Zelenski în mesajul său de miercuri spre joi.

Moscova e pregătită să negocieze, dar în condițiile Kremlinului, spune ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: ținând cont de realitatea din teren și de interesele de securitate ale Rusiei.

Trupele ucrainene continuă să respingă atacurile rușilor pe frontul din est, susțin oficialii militari ai Kievului. Și sudul țării este aprig disputat, în special în zonele unde se află infrastructura portuară, crucială pentru comerţul maritim. În noaptea de miercuri spre joi, peste 30 de drone au fost distruse de apărarea antiaeriană. Atacurile au vizat regiunile Odesa şi Nikolaev.

Volodimir Zelenski: „O atenție deosebită i se acordă orașului Herson și regiunii Herson. În aceste zile, Rusia a bombardat Herson, Berislav și satele din regiunea Herson cu o brutalitate aparte, cu artilerie și bombe ghidate. Sunt lovite case, ferme, magazine obișnuite și infrastructura."

În plus, armata Kievului anunță că mercenarii Wagner, care se aflau până de curând în Belarus, ar fi semnat contracte cu Ministerul rus al Apărării și s-au întors pe câmpul de luptă din Bahmut.

Citește și
herson
Zelenski anunță că forțele ruse fac prăpăd în Herson, unde distrug case, ferme și magazine. "Este o teroare deliberată"

Soldat ucrainean: „Da, sunt și luptători Wagner aici. Și-au schimbat rapid comandanții și s-au întors. Dar vom sparge linia lor de apărare și îi înfrângem rapid."

Noaptea, soldații ucraineni vânează artileria rușilor. Iar în câteva secunde unul dintre cele mai moderne tancuri rusești, T-90, e scos din luptă.

Imediat vine și riposta trupelor rusești.

Fred Pleitgen, corespondent CNN: „Se aud foarte multe focuri, unele sunt trase spre noi, dar sunt extrem de multe, iar ucrainenii încearcă să avanseze și spun că vor să recucerească unul dintre drumurile esențiale (de aprovizionare) pentru ruși."

În tot acest timp, la Kiev continuă întâlnirile diplomatice. Noul ministru britanic al Apărării, Grant Shapps, s-a întâlnit cu președintele Zelenski și au discutat printre altele despre consolidarea apărării aeriene a Ucrainei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult