Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin: „Există schimbări pozitive în negocierile cu Ucraina”. Ce condiții impune Rusia pentru încetarea focului

În acest timp, Vladimir Putin a spus că „există schimbări pozitive în negocierile cu Ucraina”. El s-a întâlnit cu omologul său belarus, Alexander Lukașenko, la Moscova.

Discuțiile continuă „practic zilnic”, a adaugat Putin. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că o întâlnire Putin-Zelensky, este posibilă. Pe de altă parte, presa ucraineană, care citează surse diplomatice de încredere, a publicat cele șase condiții puse de Rusia, pentru încetarea focului. Acestea ar fi: oprirea procesului de aderare la NATO și neutralitatea Ucrainei, rusa să devină a doua limba oficială în stat, Kievul să recunoască peninsula Crimeea ca parte a teritoriului Federației ruse și să recunoască independența republicilor Donețk și Luhansk, inclusiv acele teritorii controlate în prezent de Ucraina. Apoi, „de-nazificarea” Ucrainei, cum o numește obsesiv Kremlinul, și renunțarea completă la armele ofensive.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult