Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Femeie filmată când atinge un mănunchi de măști de racla Sfintei Parascehva

O româncă venită din Italia în pelerinaj la Iași, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost filmată în timp atinge un mănunchi de măști de racla sărutată de zeci de mii de oameni.

Femeia este originară din Bistrița-Năsăud, dar de 20 de ani locuiește în Italia. Vine în pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva de 6 ani. Ea a declarat că va duce măștile familiei, ca să se protejeze.

"Am simţit, aşa, o chemare şi sunt 5 sau 6 ani când în fiecare an eu vin aici. Locuiesc în Italia, sunt cetăţean italian, dar nu pot fără ajutorul dânsei (n.r. Sf. Parascheva). Anul ăsta soţul meu a fost foarte bolnav. Sunt măritată cu un italian. Foarte mult ajutorul îl simt. Le duc acasă (n.r. măştile) pentru ei", a declarat femeia pentru TVR Iași.

Peste 30.000 de persoane s-au închinat până luni la prânz la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în cadrul pelerinajului religios de la Iaşi.

Citește și
femeie pelerinaj Sf Parascheva
Credincioșii se plâng langă racla Sfintei Parascheva: „Înainte erau mulți oameni, acum nu e nimeni. Sfânta e singură”

Organizatorii spun că suprafaţa care acoperă sfintele moaşte este dezinfectată din 10 în 10 minute.

În curtea catedralei a fost creat un culoar amenajat din garduri metalice, iar pe culoarul respectiv se poate deplasa către raclă o singură persoană.

Pelerinii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, iar cei care nu au mască primesc una din partea organizatorilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult