Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vicepremierul Ucrainei, pentru Știrile PRO TV: ”Suntem recunoscători românilor”. ”Pentru Ucraina este ori NATO ori nimic!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

NATO sau nimic altceva! Asta a transmis într-un interviu acordat Știrilor PRO TV vicepremierul Ucrainei pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică.  

Oficialul de la Kiev a vorbit despre pașii pe care îi are de urmat Ucraina pentru aderarea la Alianța Nord-Atlantică, dar și despre ajutorul militar și umanitar primit de la România.

Între timp, parlamentul ucrainean a adoptat vineri un act normativ prin care sunt revizuite șapte legi importante ce privesc drepturile minorităților naționale în sferele educației, dar și corupția împreună cu statul de drept.

Toate vin în contextul în care Ucraina a primit o serie de recomandări din partea Comisiei de la Veneţia, dar și a Comisiei Europene pentru lansarea negocierilor de aderare la UE.

”Suntem recunoscători românilor pentru găzduirea a zeci de mii de ucraineni de la începutul războiului”

Olha Stefanishyna, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei: „Pentru Ucraina e ori NATO ori nimic! În Ucraina este NATO ori nimic altceva. În același timp, luptăm împotriva corupției. Am depășit mulți dintre pașii care au fost identificați în mod direct în cele șapte recomandări.

Citește și
Joe Biden
Biden, către congresul SUA: ”Putin nu se va mulțumi cu Ucraina, soldații americani vor ajunge să lupte cu rușii''

Comisia Europeană nu a evaluat doar pașii făcuți, ci și punerea lor în aplicare și eficacitatea. De exemplu, în problemele legate de lupta împotriva corupției. Am reușit să relansăm toate intituțiile judiciare printr-un proces deschis și foarte transparent cu participarea unor experți internaționali.

Suntem recunoscători românilor și guvernului pentru găzduirea a zeci de mii de ucraineni la începutul războiului. Credem în abordarea aderării pe bază de merit, credem în respectarea angajamentelor. Acestea sunt așteptările noastre pentru data de 15 decembrie”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult