Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Veste mare pentru români. Țara care elimină controalele pentru cetățenii noștri pe aeroporturi

Consiliul Federal al Elveției a decis, miercuri, ridicarea controalelor la frontierele aeriene pentru România și Bulgaria.

Concret, elvețienii vor elimina controalele pe aeroporturi pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre Bulgaria și România, a anunțat Guvernul Elveției.

Decizia Elveției vine după ce, pe 30 decembrie 2023, Consiliul Uniunii Europene a decis, în unanimitate, desființarea controalelor interne la frontierele maritime și aeriene pentru cetățenii bulgari și români, începând cu 31 martie.

În acest context, va rămâne în vigoare doar controlul la frontierele terestre, dar Consiliul Federal al Elveției a indicat că o decizie în această privință urmează să fie luată în viitor.

Elveția, care este membră a zonei europene de călătorie fără viză Schengen, va urma exemplul. România și Bulgaria, la rândul lor, vor putea elibera și vize Schengen, a spus Consiliul Federal elvețian.

Citește și
Catalin Predoiu
Cătălin Predoiu, despre aderarea României la spaţiul Schengen maritim şi terestru: „Procesul este ireversibil”

Acest pas reprezintă o dezvoltare ulterioară a acquis-ului Schengen.

În viitor, România și Bulgaria vor putea elibera singure vize Schengen.

Conform Consiliului Federal al Elveției, experiența acumulată în urma aderării Croației la spațiul Schengen au arătat că o astfel de decizie nu ar trebui să aibă ca rezultat o creștere semnificativă a migrației.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult