Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Weekend cu temperaturi de vară. Mulți au plecat la mare ca să se bucure de vremea caldă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ne pregătim pentru un sfârșit de săptămână cu temperaturi de vară în toată România. În București se vor înregistra 30 de grade, păcat că s-au închis ștrandurile.  

Puteți însă să faceți baie la mare, unde apa este plăcută în cel mai călduros weekend de octombrie din ultimii 50 de ani.

Cea mai ofertantă destinație rămâne litoralul unde vremea este splendidă, iar restaurantele de pe plajă au deja mușterii. Briza le-a făcut poftă de pește proaspăt. Reporter: Ce v-ați propus pentru astăzi? Turist: Plimbare, plimbare. Reporter: Văd că sunteți în tricou, cum e vremea? Turist: „Foarte frumoasă, e cald, sunt vreo 20 și ceva de grade”.

Turist: „O zi de vară, superb, dacă ne uităm la mare nu mai avem ce să spunem”. Sâmbătă vor fi 30 de grade la mare. Este și motivul pentru care cei care vor să mai prindă o ultimă bucată de vară au rezervat deja locuri în hotelurile care au rămas deschise. O noapte de cazare la un hotel de trei stele în Mamaia costă 154 de lei, iar la Eforie 120. În această perioadă pe litoral sunt deschise 70 de hoteluri. Cele mai multe de 3 și 4 stele, în Mamaia și Eforie Nord. Cristina Calispera, manager hotel Mamaia: „Gradul de ocupare pentru acest weekend este de 100%. Noi avem și centrul spa. Piscină interioară semi-olimpică, saună umedă și uscată. Oaspeții beneficiază și de accesul în cadrul centrului spa". Anca Breha, manager restaurant: „Pentru că restaurantul se află pe malul mării ne-am pregătit cu preparate din pește, fructe de mare, scoici. Tot ce se poate din Marea Neagră”.

În bucătării scoicile pe plită sau pe grătar sunt stropite cu vin rose. Marius Bodoi, chef: „Vestitele scoici, busuiocul, ceapa, ceapă roșie și verde, usturoi verde, roșii, sare piper, vin rose și acum le lăsăm să zâmbească un pic. Secretul e vinul. Scoicile noastre sunt gata, acuma le montăm. Adăugăm nelipsitul busuioc, puțin pătrunjel, acum după gust, mie îmi place să folosesc și lime-ul, dar și lămâie”.

O porție zdravănă de scoici de peste un kilogram costă 65 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult