Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vămile din vestul țării se aglomerează. Zeci de mii de români vin acasă în aceste zile din străinătate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe măsură ce se apropie weekendul, vămile din vestul țării se aglomerează.

Zeci de mii de români vin acasă în aceste zile din Franța, Italia, Spania, Austria sau Germania după ce au primit liber de Paștele Catolic.

Aşa s-au prezentat la intrarea în ţară, românii care lucrează departe de casă. Cu maşinile pline de cadouri, alese pentru cei dragi, pe care îi văd atât de rar. Oamenii au primit mai multe zile libere de la serviciu. Femeie: "În Italia se sărbătoreşte Pastele Catolic şi avem zile libere ca de Paștele Ortodox. Sărbătorim doar în familie şi profităm de cinci şase zile cât am luat liber". Majoritatea românilor care se se întorc acasă vin din Italia, Spania, Germania şi Austria.

Femeie: "Venim din Germania, stăm câteva zile că avem liber şi ne întoarcem înapoi„.

Reporter: De Paștele Ortodox mai veniţi?

Femeie: ”Nu numai putem să venim pentru că nu mai sunt libere”.

La Nădlac 2, unul dintre cele mai aglomerate puncte, poliţiştii au deschis în aceste zile 6 porţi de intrare, plus două separate, pentru tiruri. Andrei Dincă, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Arad: "În ultimele 24 de ore, prin punctul de frontieră Nădlac 2 au efectuat formalităţile de control pe sensul de intrare în ţara peste 32.000 de persoane." Poliţiştii recomandă celor care urmează să vină în ţară în orele următoare să verifice unde este mai aglomerat şi să aleagă rute alternative.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult