Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Valeriu Zgonea, susținut de PSD la șefia ANCOM și un salariu de 9.000 de euro. Votul se va da marți, în plenul reunit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fostul șef al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea ar putea deveni de marți, 9 mai, președintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, dacă va fi votat de Parlament.

Achitat anul trecut într-un dosar penal pentru trafic de influență, Zgonea a fost propus acum de foștii săi colegi din PSD pentru funcția de șef al ANCOM. Funcția vine cu un salariu de circa 44.000 de lei (aproape 9.000 de euro), după cum reiese din declarațiile de avere ale fostului șef al ANCOM, Sorin Grindeanu, actual ministru al Transporturilor și vicepremier în Guvernul Ciucă. 

Zgonea a fost trimis în judecată în 2018, fiind acuzat că ar fi primit 62.000 de lei de la un consilier judeţean, căruia i-ar fi promis angajarea unei rude într-o funcţie importantă. A fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, dar achitat după apel.

Zgonea are un contra-candidat la șefia ANCOM, reprezentantul USR, Mihai Eftimie, iar votul se va da marți, în plenul reunit al Parlamentului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult