Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Valeriu Gheorghiţă: Cauzele deceselor unor persoane care s-au vaccinat nu au legătură cu serul

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că din informaţiile pe care le are, cauzele deceselor unor persoane care s-au imunizat nu au legătură cu vaccinarea.

"Din informaţiile noastre, este vorba de evenimente cardiovasculare şi neurologice, care au fost, din ce înţelegem, cauzele generatoare ale acestei evoluţii nefavorabile, care nu au legătură cu vaccinarea, ca să fie cât se poate de clar. Este vorba despre un eveniment temporal asociat cu momentul vaccinării şi acest lucru cred că a fost deja stabilit", a explicat medicul.

Potrivit acestuia, CNCAV a comunicat oficial în legătură cu persoanele decedate care au murit după ce s-au vaccinat.

"Din ceea ce eu ştiu, vorbim de circa 7 sau 8 persoane care ne-au fost aduse la cunoştinţă şi pentru care noi am făcut comunicate oficiale. În toate aceste cazuri, exceptând cazul doamnei asistente de la Institutul 'Marius Nasta', în care nu am văzut raportul medico-legal, şi de asemenea cazul persoanei din judeţul Argeş, de la Mioveni, în care iarăşi încă nu a sosit raportul medico-legal, în toate celelalte s-a stabilit cauza decesului", a spus medicul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult