Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Val de accidente din cauza ninsorilor. Zonele în care mașinile au rămas blocate în nămeţi

Your browser doesn't support HTML5 video.

În țară, ninsoarea i-a pus în mare dificultate pe șoferii neatenți. Au avut loc mai multe accidente în județele Moldovei și în centrul țării, din cauza codului galben de zăpadă și viscol.

La munte, la înălţime mare este risc de avalanșă, iar salvamontiștii îi sfătuiesc pe turiști să nu se depărteze de cabane.

Zăpadă şi viscolul au dat peste cap traficul în judeţele Moldovei. Mai multe maşini au rămas blocate în nămeţi.

Una dintre ele a ieşit din decor şi s-a răsturnat în localitatea Leontinești, pe drumul care leagă municipiul Bacău de Moineşti. Mai mulţi trecători l-au ajutat pe şofer.

Două maşini s-au ciocnit şi au fost grav avariate şi într-o comună din Botoşani, în timp ce în Vaslui, un tir încărcat cu citrice s-a răsturnat pe asfaltul umed.

Aceeaşi soartă a avut-o şi un microbuz, care a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat pe un drum din Iaşi. 9 oameni se aflau înăuntru şi au scăpat toţi teferi.

Şi în municipiul Iaşi, traficul a fost îngreunat de vreme. Cea mai circulata zona din oraş este ieşirea spre Piatra Neamţ şi Suceava. Oamenii fie se întorc din vacanţa de Crăciun, sau se pregătesc de Revelion.

La munte, la peste 1.800 de metri, este risc de avalanşă, după ce stratul de zăpadă a atins în unele zone doi metri şi este instabilă. În Făgăraş, gradul de alertă e maxim, iar salvamontiştii îi sfătuiesc pe turiştii să nu se aventureze pe munte în zilele următoare.

Adrian David, şeful Salvamont Sibiu: "Nu recomandăm turiştilor să iasă afară din cabană, să facă deplasări în jurul cabanelor şi exclus să urce mai sus de nivelul cabanelor din munţii Făgăraşului. Cei care vor să schieze în zona Bălea, le recomndam să nu facă acest lucru."

Codul galben de ninsoare şi viscol expira în această seară, la ora 22.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult