Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lucrările la metroul Drumul Taberei, oprite. Contestațiile care pun bețe în roate lucrărilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Atenţie, uşile metroului din Drumul Taberei rămân închise şi asta pentru o perioadă nedeterminată. Licitaţia pentru sistemul de automatizare şi siguranță din subteran este blocată de contestaţii.

Dar nici la suprafaţă lucrurile n-au avansat. Deşi au fost ridicate, staţiile sunt încă în şantier şi blochează traficul. Între timp, ministerul Transporturilor vine cu o nouă promisiune. Vom avea metrou spre aeroportul Otopeni din bani europeni.

Deşi galeriile Metroului din Drumul Taberei sunt aproape gata, nu ştim când urmează să fie folosite.

Lucrările au fost oprite ca să fie judecată la Tribunalul Bucureşti o contestaţie privind licitaţia pentru sistemul de automatizare, fără de care trenurile nu pot circula.

Citește și
politia capitalei, barbat, cautat, agresiune sexuala, lujerului, metrou,
Alertă în Capitală. Poliţia cere sprijin pentru găsirea unui bărbat bănuit de agresiune sexuală

Recent, legea contestaţiilor s-a modificat, iar cei nemulţumiţi de o licitaţie trebuie să depună o cauţiune de 2% din valoarea contractului. Dar pentru contestaţia din metrou nu a fost nevoie pentru că plagerea a fost făcută în baza vechii legislaţii.

Data de finalizare a lucrărilor Magistralei 5 "depinde de hotărârea instanței cu privire la sistemul de automatizare și siguranță a traficului. Ulterior acestei hotărâri, se va semna contractul care are ca termen de execuție 9 luni", se arată într-un comunicat Metrorex.

Aşa că deschiderea metroului depinde acum de hotărârea instanţei. Abia după această hotărâre, se va semna contractul care are ca termen de execuţie 9 luni.

Problema este că nu ştim când va apărea o decizie. Până atunci doar 3 din cele 10 staţii ale liniei de metrou din Drumul Taberei sunt gata la suprafaţă şi nu deranjează locuitorii. Pe restul se lucrează, este un şantier care de multe ori ocupă chiar şi jumătate de bulevard. Mai sunt lucrări de executat, este aceeaşi explicaţie a autorităţilor de câţiva ani.

Metrorex a anunţat că le va finaliza cel târziu până la finalul anului şi doar în cazul staţiei Academia Militară, abia în martie 2019.

"Te apucă toţi nervii. A început din 2011 metroul şi nici în ziua de azi să nu fie gata", spun bucureștenii.

Între timp, Ministerul Transporturilor anunţă că Uniunea Europeană va cofinanţa un nou proiect în subteranul Bucureştiului. Este vorba de metroul spre aeroportul din Otopeni, de 14 kilometri şi 12 staţii, în valoare de 1.4 miliarde de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult