Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Tomberoane" decorate cu baloane în culorile tricolorului, în secțiile de votare din Olanda

Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos a postat, sâmbătă, pe Facebook, imagini din secțiile de votare, unde se pot vedea urnele de vot sub formă de tomberoane, decorate cu baloane în culorile tricolorului sau funde roșii.

Astfel de imagini s-au putut vedea și în turul 1 al alegerilor prezidențiale, unii dintre români fiind contrariați de faptul că trebuie să voteze în pubele.

Imaginile le găsiți în galeria foto a acestui articol

”Aşa se votează la Amsterdam. Am mers până în Amsterdam pentru alegeri ca votul meu să ajungă tot la gunoi”, a scris, duminica trecută, pe Facebook, un român.

Cei care i-au citit postarea, l-au încurajat cu mesaje ca ”Votul tău chiar contează, chiar dacă pare altfel”.

Citește și
Viorica Dăncilă, la Palatul Parlamentului - 4
Ce cadouri i-a oferit Viorica Dăncilă lui Iohannis la "dezbaterea" de la Palatul Parlamentului

Ambasadoarea României în Regatul Țărilor de Jos, Brândușa Predescu, a scris, în urmă cu două săptămâni, pe Facebook, că autoritățile din Olanda folosesc acest tip de recipiente pe post de urne de vot, făcă ca nimeni să ridice din sprâncene.

"Nu, aceasta nu este o pubela. Aceasta este o urna de votare din Olanda. Toate primariile oraselor olandeze folosesc astfel de dispozitive pe post de urne de vot. Si nimeni nu ridica din sprancene. In astfel de urne, puse la dispozitie de primarii, votam astazi in 25 de sectii organizate in 6 orase diferite din. #alegeriprezidentiale2019", este mesajul ambasadoarei.

Urne de vot improvizate în pubele și butoaie de murături și la turul 1 al alegerilor

Și în turul 1 al alegerilor, unii români au fost nevoiți să voteze în urne improvizate în pubele sau butoaie de murături, potrivit imaginilor apărute pe rețelele sociale.

Astfel, într-o comună din judeţul Vâlcea, urna a fost improvizată într-un butoi de murături, în timp ce la Amsterdam alegătorii au găsit o pubelă de gunoi.

 

De asemenea, un alt cetăţean a postat pe Facebook urna găsită într-o secţie de votare din judeul Vâlcea. Aici, voturile sunt băgate într-un butoi de murături, scrie News.ro.

”Judeţul Vâlcea, comuna Susani, sat Râmeşti, 2019. Atât au putut! Imaginaţi-vă câte butoaie vor fi la alegerile locale! Butoiul ne face să râdem, iar pardoseala şcolii ne face să plângem”, este textul care însoţeşte fotografia.

Chiar dacă cei care i-au citit postarea aufăcut glume pe seama murăturilor care ar fi putut i puse pe iarnă în butoi, toţi au apreciat că voturile contează.

Secţiile de votare se vor închide la ora 21.00, dacă nu sunt cozi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult