Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Uraganul Ian a făcut ravagii în Florida. Aproape două milioane de oameni au rămas fără curent electric

Your browser doesn't support HTML5 video.

Două milioane de oameni fără curent electric și inundații de amploare. Asta a lăsat în urmă uraganul Ian, în Florida. S-a dezlănțuit cu rafale de vânt de peste 200 de kilometri pe oră și ploi torențiale, iar pericolul nu a trecut.

 

Uraganul Ian a făcut ravagii în Florida. Aproape două milioane de oameni au rămas fără curent electric

Alte două state americane sunt acum vizate de furtuna puternică.

Sud-vestul Floridei s-a aflat în inima uraganului Ian. La apogeu, vântul a bătut cu aproape 240 de kilometri pe oră. Zeci de comitate s-au aflat pe traiectoria urgiei, care a ajuns la categoria patru, din cinci.

Michael Hudak, reporter CBS News: „Rafalele de vânt se întețesc. În partea asta e parcarea de la subsolul clădirii, în cealaltă parte e oceanul. Nu pot să vă spun unde începe una și unde se termină cealaltă”.

Furia naturii a produs haos și panică generală. Mai multe orașe aflate în zona de coastă au fost inundate, căci apa a atins chiar și trei metri adâncime. În alte locuri au fost distruse case.

Citește și
uragan Mexic
Alertă de uragan. Mexicul a primit duminică primul avertisment din acest sezon

Briand Todd, reporter CNN: „Acoperișul acestei case a fost distrus aproape în totalitate. Mă aflu în Largo, Florida, lângă comitatul St. Petersburg”.

Cât de mare a fost uraganul

Imaginile surprinse de Stația Spațială Internațională arată anvergura uraganului. Autoritățile le-au cerut oamenilor să-și părăsească locuințele și să se refugieze în adăposturile speciale, dar nu toți s-au conformat.

Kevin Anderson, primarul din Fort Myers: „Vor trebui să aibă răbdare. Noi am emis ordine de evacuare, dar ei au ales să nu le respecte. Acum trebuie să suporte consecințele. Vom ajunge la ei cât de repede vom putea, de îndată ce vântul se va domoli, apa se va retrage și drumurile vor fi practicabile”.

Când a năvălit asupra Floridei, temuta furtună a doborât și stâlpii de înaltă tensiune. În sud, aproape două milioane de oameni au rămas fără curent electric.

Președintele Joe Biden a aprobat un ajutorul federal de urgenţă pentru 24 dintre cele 67 de comitate din Florida. În plus, în zonele afectate au fost trimiși 3.000 de membri ai Gărzii Naţionale.

În ultimele ore, uraganul a mai pierdut din forță, devenind o furtună tropicală, cu rafale de vânt de aproape 150 de kilometri pe oră. Acum se îndreaptă spre nord. Georgia și Carolina de Sud ar putea fi următoarele „ținte”, spun meteorologii americani.

Zilele trecute, uraganul Ian a trecut și pe lângă Cuba, unde a luat două vieți și a distrus rețeaua electrică națională.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult