Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ungaria, stat membru NATO, anunță că nu se va implica în misiunea UE de a instrui militarii din Ucraina

Uniunea Europeană a pregătit un plan vast de instruire pentru câteva mii de soldații din Ucraina, însă Ungaria, deși este membru NATO, va zice pas acestui program.

Miniștrii de externe ai UE au luat decizia, în timpul reuniunii de la Luxemburg, de a efectua o misiune de instruire pentru militarii ucraineni, dar Ungaria nu consideră că este o idee bună și nu va participa la aceasta, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto (foto articol), în cadrul unei conferințe de presă, transmisă de televiziunea ungară, citată de agenția rusească de presă de stat, TASS.

De asemenea, Peter Szijjarto a mai precizat că Ungaria nu va suporta nicio cheltuială legată de această misiune de antrenament pentru militarii ucraineni.

"Azi s-a luat decizia ca UE să efectueze o misiune de pregătire pentru soldații armatei ucrainene", a declarat Szijjarto, adăugând că Ungaria nu susține această decizie.

"Vorbind în mod constructiv, Ungaria nu se consideră obligată de această decizie, care este permisă de legislația UE. Nu vom participa la această misiune de instruire și nu vom trimite niciun instructor pentru ea", a declarat înaltul diplomat.

Ungaria contestă misiunea de atrenament

"Nu considerăm că este o idee bună sau ceva care să nu ducă la o escaladare" a conflictului ucrainean, a mai spus Szijjarto. Prin urmare, a explicat el, Ungaria "nu a fost de acord cu înființarea acestei misiuni de antrenament".

Între timp, el a reafirmat poziția Budapestei, care intenționează să nu permită ca Ungaria să fie atrasă în conflictul ruso-ucrainean.

"Scopul nostru este de a asigura securitatea poporului maghiar și a Ungariei însăși", a declarat Szijjarto.

De asemenea, el s-a pronunțat în favoarea păstrării canalelor de comunicare cu Rusia și a soluționării conflictului ucrainean prin negocieri.

"Dacă închidem canalele de comunicare cu Rusia, atunci vom pierde chiar și o speranță de pace", a subliniat înaltul diplomat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult