Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unde găsim formularul de declarație pe proprie răspundere și cum trebuie semnat

În contextul restricțiilor de circulație impuse de autorități, oamenii se întreabă dacă pot prezenta declarația pe proprie răspundere de pe telefon, în loc să o aibă fizic la ei. Auoritățile vin cu noi precizări cu privire la completarea documentului.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând tipărirea și semnătura olografă a titularului. Ulterior, îl puteți fotografia și păstra în telefonul/tableta dvs. pentru a-l prezenta autorităților.

Unde găsesc modelul corect de declarație pe propria răspundere?

 

Declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, de pe site-ul stirioficiale.ro, sau de pe site-ul formular.sts.ro.

De asemenea, autoritățile precizează că declarația pe propria răspundere se poate refolosi prin modificarea datei, „în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate.”

Citește și
Ce completez pe declarație pentru a mă deplasa acasă la iubita mea? Răspunsul oficial
Ce completez pe declarație pentru a mă deplasa acasă la iubita mea? Răspunsul oficial

Grupul de Comunicare Strategică a transmis cum ar putea fi rezolvate anumite situații, în perioada carantinei impuse. Astfel, au fost prezentate cele mai comune întrebări, dar și răspunsurile la acestea. Detalii AICI

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult