Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Una dintre cele mai faimoase cântărețe ale Rusiei ar putea fi catalogată drept „agent străin”

Una dintre cele mai faimoase cântărețe din Rusia, Alla Pugacheva - adesea supranumită regina popului sovietic - ar putea fi catalogată drept „agent străin”, relatează agenția de știri de stat RIA.

Bătrâna de 74 de ani - cunoscută de generații întregi pentru hituri precum cântecul „Million Scarlet Roses” din 1982 și filmul „The Woman who Sings” din 1978 – a fost un critic vocal al invaziei Rusiei în Ucraina.

Ea a semnat o petiție în 2014 împotriva persecuției lui Andrei Makarevich, care a protestat împotriva anexării Crimeei și a războiului din Donbas.

Cântăreața și soțul ei, satiristul Maxim Galkin, au părăsit Rusia în Israel la scurt timp după începerea invaziei din 2022.

Galkin a fost catalogat drept „agent străin” în septembrie a aceluiași an, după care Pugacheva a emis o declarație în care condamna „moartea oamenilor noștri pentru scopurile iluzorii care fac țara noastră o proscrisă și le îngreunează viața cetățenilor noștri”.

Se pare că procurorii ruși au făcut acum o solicitare către ministerul de justiție al țării pentru a o cataloga pe Pugacheva drept „agent străin”.

Cântăreața a fost sărbătorită în trecut atât de președintele Vladimir Putin, cât și de predecesorul său Boris Elțin.

Când Mihail Gorbaciov a murit în 2022, ea l-a lăudat pe ultimul lider sovietic pentru că a permis libertatea și a respins violența. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult