Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un vânător de comori a făcut o descoperire neașteptată cu detectorul de metale. Ce a găsit pe un deal din Bihor. FOTO

Descoperire neașteptată pe un deal din Bihor. Un bărbat a găsit, duminică, 30 de monede din bronz, cu o vechime de peste 3 secole, dar și un obiect din cupru, ce pare a data din Epoca cuprului.

Preda Bălăiban era în drumeție când detectorul său de metale a indicat ceva, care s-a dovedit a fi ulterior o adevărată comoară istorică.

„O nouă descoperire arheologică pe raza comunei Brusturi! Preda Bălăiban, nume cunoscut de-acum locuitorilor comunei noastre, a făcut o nouă descoperire arheologică: 30 de monede de bronz cu o vechime de peste 300 de ani (din sec. XVII). Pe lângă aceste monede, Preda a mai găsit un obiect din cupru, posibil din epoca cuprului. Felicitări, Preda!”, au scris reprezentanții Primăriei Brusturi pe Facebook.

În palmaresul descoperilor lui Preda Bălăiban sunt și trei topoare din eneolitic, altele din epoca bronzului, câțiva dinari imperiali romani din argint și un inel din aur, vechi de peste un mileniu.

„Poate să devină profitabilă, pentru cei care au norocul să găsească obiecte de patrimoniu. Am avut colegi care au avut norocul să găsească tezaure”, a spus acesta.

Citește și
comoara cehia
O femeie a găsit o comoară în timp ce era la plimbare. „Una dintre cele mai mari descoperiri din ultimul deceniu” | FOTO

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult