Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un urs a făcut prăpăd într-o gospodărie din Bistrița-Năsăud. Proprietara a scăpat atacului

Un urs a dat iama într-o gospodărie din Bistrița-Năsăud. Din fericire, nu a produs victime omenești, ci a ucis doar două animale și a provocat pagube. Când au ajuns jandarmii, ursul plecase.

Ursul a pătruns într-o gospodărie din satul Cuşma, comuna Livezile, din Bistrița, miercuri seara în jurul orei 22. Femeia care se afla în casă a cerut ajutor la 112.

„Spre locul indicat a pornit imediat un echipaj de jandarmi. Între timp au fost anunţaţi reprezentanţi ai Primăriei Livezile, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gărzii Forestiere, Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, precum şi ai Ocolului Silvic Bistriţa. Pe lângă echipajul de jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Bistriţa, a ajuns la faţa locului şi viceprimarul comunei Livezile. Împreună au constatat că ursul a produs pagube materiale - a omorât doi porci, a avariat o anexă gospodărească - şi a plecat din zonă", a transmis Instituția Prefectului din Bistrița, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Primăriei Livezile au întocmit, în cursul dimineţii de joi, adresa către Comisia de constatare şi evaluare a pagubelor, care urmează să stabilească exact daunele.

Localitatea Cuşma este situată la poalele Munţilor Călimani, într-o zonă unde trăiesc mulți urși bruni.

Citește și
urs
Un urs i-a furat rucsacul unui turist, lângă Lacul Sfânta Ana. Ce i-a luat din el

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult