Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un ucrainean rătăcit în Munţii Oaşului, găsit în stare de epuizare fizică

Un ucrainean rătăcit, miercuri, în Munţii Oaşului a fost găsit de Serviciul Salvamont Satu Mare după patru ore de căutări în zona muntoasă, informează joi instituţia.

Potrivit sursei citate, în urma unei solicitări primite prin SNUAU 112, a fost organizată acţiunea de căutare-salvare a cetăţeanului ucrainean rătăcit în cel mai dificil areal din munţii Oaşului, care cuprinde vârfurile stâncoase Piatra Bixadului respectiv, Piatra Vâscului. Zona este dificila din cauza diferenţelor mari de nivel, a abrupturilor, a văilor înguste şi adânci, întreg perimetrul fiind accesibil doar cu vehicule preparate off-road sau prin parcurgerea „la picior”.

„Întreg arealul montan a fost împărţit pe trei nivele de altitudine şi pe mai multe sectoare de căutare, ca într-un final, după aproape patru ore de la lansarea solicitării, persoana să fie găsită, în stare de epuizare fizică, dar fără să-i fie pusă viaţa în pericol, pe una din văile care coboară direct de pe platoul stâncos al Pietrei Bixadului. După o evaluare primară a stării de sănătate efectuată de către patrula Salvamont, victima a fost coborâtă în siguranţă la punctul de joncţiune stabilit cu SMURD Negreşti Oaş, după care cetăţeanul ucrainean a urmat procedurile legale care se impun în acesta situaţie”, precizează sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult