Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tren de călători a lovit un TIR, în Brăila. Cinci persoane au fost rănite

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un tren de călători a lovit un TIR, marţi, la trecerea la nivel cu cale ferată din localitatea Baldovineşti, în urma accidentului feroviar rezultând cinci răniţi, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

CFR Călători informează că miercuri dimineaţa, în jurul orei 9:00, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Baldovineşti, din judeţul Brăila, şoferul unui autocamion de mare tonaj a angajat în traversarea căii ferate vehiculul fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1571, Bucureşti - Galaţi.

În urma impactului, locomotiva şi cele patru vagoane din compunere au fost avariate, urmând ca trenul să îşi reia circulaţia cu o locomotivă de ajutor, după îndepărtarea de pe linie a vehiculului avariat şi finalizarea procedurilor legale.  

La ora actuală, circulaţia feroviară pe firul II se desfăşoară normal, precizează CFR Călători.  

„În această dimineaţă, şoferul unui TIR, în vârstă de 59 de ani, din judeţul Galaţi, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Baldovineşti, la trecerea la nivel cu cale ferată, nu ar fi observat semnalele luminoase şi acustice şi a fost lovit de un tren InterRegio ce se deplasa pe sensul de mers Brăila-Galaţi. Din primele date ar fi rezultat vătămarea corporală a cinci persoane", se arată într-un comunicat al IPJ Brăila.  

 

Citește și
convoaie
Noi convoaie cu tehnică militară, așteptate la Mihail Kogălniceanu. Trei vehicule militare, implicate într-un accident

Şoferul TIR-ului cât şi mecanicul de locomotivă, în vârstă de 42 de ani, din Brăila, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.  

 

„La locul accidentului feroviar au intervenit o autospecială cu apă şi spumă, o echipă de descarcerare şi două ambulanţe SMURDN. Două victime sunt din tren şi două din clădirea în care a fost proiectată basculanta. Victimele au fost preluate de ambulanţe", informează ISU Brăila.  

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult