Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Slujbe de Bobotează în toată țara. Mii de oameni au așteptat pentru agheasmă în București

Your browser doesn't support HTML5 video.

De Bobotează, în toată ţara s-au ţinut slujbe de sfinţire la care au participat sute de mii de oameni. 

În unele locuri, tinerii curajoşi s-au avântat în apă rece după crucile aruncate de preoţi.

În Capitală, slujba de la Patriarhie a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, alături de un sobor de preoţi. Au fost sfinţite 24 de butoaie, iar mii de oameni au aşteptat la rând să ia acasă agheasmă.

Şi la Iaşi mii de oameni s-au strâns în curtea Mitropoliei. Deşi judeţul s-a aflat sub cod galben de ninsoare, credincioşii n-au avut parte de gerul Bobotezei, ci de temperaturi cu plus.

Au fost pregătite 11 butoaie de câte o mie de litri, iar unii au venit de acasă cu sticle de 5 litri sau chiar cu găleţi.

Citește și
Tradiții și obiceiuri de Bobotează
Boboteaza, 6 ianuarie 2020. Tradiții și superstiții de Botezul Domnului

La Constantă, aproape 10 mii de credincioşi s-au strâns pe faleza Cazinoului. Sute de mii de recipiente cu apă au format o cruce de zeci de metri.

Pe un vânt puternic şi un cod galben de vijelii, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a ieşit în larg cu o barcă a scafandrilor. Arhiepiscopul Tomisului a fost nevoit să ţină strâns de parâme din cauza valurilor mari.

În Gorj, în comuna Bălcești, un tânăr a intrat singur în apă, ani la rând, pentru a aduce crucea la mal, dar acum a avut un concurent.

Tinerii au fost răsplătiţi de preot cu câte 50 de lei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult