Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr de 25 de ani a murit cu zile, după ce a fost diagnosticat greșit. Familia acuză medicul care trebuia să-l opereze

Your browser doesn't support HTML5 video.

Acuzații grave la Spitalul Municipal din Mangalia. Un tânăr de 25 de ani a murit după o banală operație de apendicită. Familia susține că medicul care ar fi trebuit să îl opereze l-ar fi diagnosticat zile la rând cu infecție urinară și pietre la rinichi.

După șase zile în care i-ar fi administrat perfuzii cu antiinflamatoare și antibiotic, medicul ar fi decis să îl trimită la Spitalul Județean din Constanța. Aici a fost operat de urgență, dar pentru că mare parte dintre organe erau inflamate, tânărul a murit.

Medicii l-au diagnosticat greșit

Iulian a ajuns la Spitalul din Mangalia pe 16 decembrie. Avea dureri abdominale, vărsături și febră. Medicii l-au diagnosticat cu enterocolită, i-au dat un tratament și l-au lăsat să plece acasă, dar pentru că se simțea din ce în ce mai rău, tânărul a revenit a doua zi la spital. I-a fost administrată o perfuzie și a fost, din nou, lăsat să plece acasă. Cum durerile nu conteneau, în mai puțin de 24 de ore, Iulian s-a întors la același spital și, de această dată, a fost diagnosticat cu pietre la rinichi. A primit alt tratament și a plecat acasă.

Două zile mai târziu, a revenit extrem de slăbit la spital, iar același doctor care l-a trimis de trei ori acasă, a decis acum să îl interneze, dar starea pacientului se tot agrava, spun rudele lui.

Marius Grigore, tatăl lui Iulian: „L-au ținut deci marți, miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică, 25, în ziua de Crăciun. M-a chemat și mi-a zis ca să-l externez și să îl duc la Constanța. Hai că am găsit o salvare, de parcă era de pomană, așa”.

Citește și
ddb
Ce presupune, de fapt, îngrijirea paliativă. Explicațiile unui medic primar oncolog

În ziua de Crăciun, medicii au decis să îl transfere la Spitalul Județean din Constanța.

Marius Grigore, tatăl lui Iulian: „Mi-a zis că este foarte, foarte grav, ați venit foarte foarte târziu cu el”.

Medicii din Constanța l-au operat de urgență, de apendicită.

Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Constanța: „Stare foarte gravă, cu o patologie abdominală. S-a intervenit chirurgical de urgență, ulterior a mers la terapie intensivă cu stare generală gravă, instabilă hemodinamic. Evoluția postoperatorie a fost gravă, pe parcurs a dezvoltat infecție multiplă. A survenit decesul”.

Marius Grigore, tatăl lui Iulian: „Pe la zece am primit telefonul de la domnul doctor 'Îmi pare rău, este ora 10, pe la 8 a decedat'. A căzut cerul pe mine, vă dați seama, asta a fost”.

Certificatul medico-legal arată că tânărul a murit din cauza unei peritonite.

Dr. Liviu Mocanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Mangalia: „Familia poate face o plângere penală la Parchet și instanța de judecată. Cazul este total trist, nefericit și pentru ceilalți colegi. Eu sunt de 22 de ani medic în spital și nu am mai avut cazuri de genul acesta”. Mihăiță Anghel, prieten: „Nici nu mă așteptam la așa ceva, nimeni nu se aștepta. Era o persoană perfect sănătoasă. Parca mi-a picat cerul în cap, refuzam să cred. Este de prisos acum vorbele. Vrem să se facă dreptate”.

Corina Anghel, prietena lui Iulian: „În principiu, noi mergem la medic să ne facem bine. El a mers la medic pentru că a avut încredere și iată ce s-a întâmplat”.

Medicul chirurg acuzat că nu a vrut să îl opereze pe tânăr lucrează la Spitalul din Mangalia de 20 de ani. Familia tânărului va depune plângere penală împotriva lui pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult