Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr de 20 de ani din Iași, voluntar SMURD, a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poveste cutremurătoare la Iași, unde un tânăr de numai 20 de ani, voluntar SMURD, care visa să ajungă asistent medical, s-a stins la spital după ce a fost infectat cu COVID-19.

Salvase până să se îmbolnăvească multe vieți, fară să îi pese de a lui. Alex avea 20 de ani, era student la Universitatea de Medicina și Farmacie din Iași și voluntar la SMURD. Pe 10 decembrie, tânărul a început să se simtă rău, iar familia a sunat la 112. Un echipaj a mers acasă la Alex. Baiatul a fost găsit în stare gravă, cu o saturație de oxigen de 30%. Imediat după internarea la Spitalul "Sfântul Spiridon" a venit și diagnosticul – infecție cu coronavirus.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași: „A fost internat în terapie intensivă de la început, cu ventilație non invazivă - apoi ventilare mecanică după intubație oro-traheală. Evoluția lui a avut momente mai bune în care atât echipa medicală cât și familia a sperat că va fi până la final favorabilă. Din păcate, chiar dacă testul s-a negativat, sechelele pulmonare, afectarea severă, evoluția a fost nefavorabilă, ne pare rău și suntem alaturi de familie, apreciem tot ce a făcut pentru voluntariat."

Studenții care l-au cunoscut pe Alex fac acum apel la respectarea măsurilor de siguranță în lupta cu virusul.

Ionela Strugariu, vicepreședinte Societatea Studenților Mediciniști Iași: „Facem apel către comunitate pentru responsabilizare și solidaritate, mai ales acum în preajma sărbătorilor de iarnă ar trebui să respectăm măsurile de protecție. Colegul nostru a dovedit că acest virus prezintă încă un pericol și trebuie să fim pregătiți în fiecare secundă."

Citește și
coronavirus
Ce trebuie să știe persoanele care doresc să se vaccineze anti-COVID. Cum se fac programările

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult