Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un român din Spania și-a împușcat șeful și colegii pentru că urma să fie dat afară din cauza unui accident de muncă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un român stabilit în Spania a provocat un adevărat măcel în orașul Tarragona, furios că urma să fie dat afară de la firma de pază unde lucra. Bărbatul a pătruns înarmat în sediul companiei, și-a împușcat șeful și doi colegi, apoi a plecat.

Un polițist a încercat să-l prindă, însă românul a tras și în el. În cele din urmă, bărbatul de 45 de ani a fost încolțit de forțele speciale și capturat. În schimbul de focuri, a fost rănit și el. Toate victimele lui au supraviețuit.

Românul Eugen Sabău și-a anunțat atacul la firma de unde urma sa fie dat afară. A trimis mai întâi un e-mail și le-a spus colegilor ca sunt hoți și rasiști. Ca să le arate intențiile serioase, a adăugat fotografii în aparea cu arme în mână, iar pe o masă avea cuțite și mai multe încărcatoare pline cu gloanțe.

Orașul Tarragona urma apoi să fie îngrozit de fapta lui. Echipat cu vestă antiglonț, Sabău a intrat în sediul firmei Securitas și a deschis focul. Fostul lui șef și doi colegi i-au căzut victime. 

A fost capturat de trupele speciale 

Martor: ”Am auzit un strigăt ”ajutaţi-mă, ajutaţi-mă!” şi apoi un pocnet. Şi asta a fost tot. Vocea era a unei femei, ”ajutaţi-mă, ajutaţi-mă!”. Apoi a venit poliţia, în 4-5 minute, şi în acel moment am început să bănuiesc că s-a întâmplat ceva grav”.

Citește și
cătușe
Un român din Spania și-a ucis fosta iubită minoră, a tranșat cadavrul și l-a aruncat în mai multe locuri din oraș

Martor: ”Am crezut că este ceva legat de terorism. Ce a facut este... Ne-au zis că și-a pierdut mințile și și-a împușcat propriul lui coleg”.

După atac, românul a urcat într-o mașină și a încercat să dispară. Un agent l-a observat în trafic și a pornit în urmărirea lui. Sabău l-a împușcat și pe el.

Apoi, trupele speciale l-au identificat la 20 de kilometri de Tarragona - în Riudoms. Baricadat într-o fermă abandonată, a refuzat orice negociere.

Un tragător de elită a tras trei focuri care l-au nimerit pe Sabău în brațe și într-un picior și un elicopter l-a transportat la un spital din Barcelona. 

Urma să fie dat afară pentru că a stat prea mult în concediu medical după un accident de muncă 

Elena Sabău, mătușa lui Eugen: ”Știam că muncește undeva ca bodyguard. M-a cam șocat un pic, că nu mă așteptam la el. Să nu fi făcut vreo depresie, ceva”.

Apropiații lui Sabău susțin că românul suferise o cădere psihică după un accident de muncă, în urma căruia conducerea firmei voia să îl dea afară pentru că ar fi stat prea mult în concediu medical.

Apropiat al lui Eugen: ”S-ar fi supărat șeful și i-a zis ”băi, Eugen, ai o lună- ouă- rei și te dau afară si gata, nu mai… căutăm pe altul” și el auzind, băi am 10 ani, am facut accident de muncă, care e pentru voi și să mă dați după 10 ani afară”.

Eugen Sabău trăiește de 20 de ani în Spania. Polițiștii i-au găsit acasă mai multe arme și au aflat că era membru al unui club de tir.

Tanislav Eliodor, atașatul de Interne al României la Madrid: ”Deținea permis de port armă, a trecut toate testările, verificările pe care autoritățile spaniole le-au făcut”.

Ancheta în cazul lui Eugen Sabău este condusă de un judecător de instructie din Barcelona și a fost declarată confidențială. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult