Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un român căutat de FBI, care a apărut într-un film cu Ben Afleck, prins în București. Recompensa uriașă oferită de americani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 40 de ani, din Vâlcea, căutat de FBI încă din 2012, a fost reținut, miercuri seara, în București.

Este suspectat de fraude pe internet, dar și de înșelarea mai multor americani, iar agenții federali au pus pe capul lui o recompensa de 750 de mii de dolari. Ba chiar i-au folosit fotografia într-un celebru film cu Ben Afleck.

Daniel Dumitru Bosogioiu era pe lista neagră a FBI încă de acum nouă ani. Numele lui a apărut într-o ancheta răsunătoare legată de o grupare de români care ar fi înșelat mai mulți americani. Le-ar fi vândut pe site-uri specializate mașini, motociclete și chiar bărci scumpe, dar...fictive. Victimele ar fi plătit avansuri considerabile într-un cont deschis pe numele unui complIce.

Daniel Dumitru Bosogioiu a fost încătușat în Secția 2 de Poliție,  chiar în momentul în care voia să-și ridice noua carte de identitate. Numele său era deja pe lista celor urmăriți după ce, pe 17 august, Departamentul American de Justiție a formulat o nouă cerere de extradare a să peste Ocean.

Prima cerere de extradare către România a fost făcută încă de la debutul anchetei, după ce un judecător federal a emis pe numele lui Bosogioiu un mandat de arestare. Ba chiar FBI a pus la bătaie 750.000 de dolari oricărei persoane care va ajuta cu informații care puteau duce la capturarea românului.

Citește și
împușcat
Un bărbat a fost împușcat de agenții FBI după ce a încercat să intre înarmat în sediul CIA

Fară nicio explicație, americanii nu l-au mai considerat o țintă prioritară, însă i-au împrumutat fotografia la Hollywood, de pe site-ul urmăriților internaționali de către FBI. Imaginea românului căutat de autoritățile federale apare preț de câteva secunde în celebrul film "Contabilul", în care actorul principal este Ben Afleck.

În urmă cu două săptămâni, suspectul din Vâlcea a venit personal la Secția 4, spunând că a aflat că este căutat de FBI. A fost însă trimis acasă pentru că americanii renunțaseră la prima cerere de extradare. Ba chiar, susține suspectul, ar fi încercat să se predea și la sediul Ambasadei SUA din București. Dar tot fară succes.

După o noapte petrecută în arest, pe baza unei ordonanțe de reținere, Bosogioiu, împotriva căruia ar exista deja mărturii ale unor conaționali, a fost plasat sub control judiciar, de Curtea de Apel. E o chestiune de săptămâni până când va fi extrădat în Statele Unite. El spune că vrea să ajungă peste Ocean și să dea explicații despre acuzații doar în fața agenților federali.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult