Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un restaurant și o pizzerie din București au fost amendate cu 50.000 de lei. Ce nereguli a descoperit ANPC

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat cu 50.000 de lei un restaurant şi o pizzerie din Capitală.

Totodată, autoritățile ANPC au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate, conform unui comunicat citat de Agerpres.

„În cadrul programului Academia Comisarilor - care vizează specializarea, prin acţiuni tematice dedicate, a celor mai tineri comisari ai ANPC - două restaurante bucureştene au fost controlate pentru a se verifica modul în care îşi desfăşoară activitatea comercială, în raport cu exigenţele privind drepturile consumatorilor, impuse de lege. În urma controlului realizat la Pizza Bonita (SC Matteo Grup SRL), din cadrul mall-ului Park Lake din Bucureşti şi la restaurantul AZR Lebanese (S.C. Sefrina SRL), din sectorul 2 al Capitalei, echipa de comisari a aplicat, pentru neregulile constatate, următoarele sancţiuni contravenţionale: amenzi în valoare de 50.000 lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor, pentru ambele unităţi, până la remedierea deficienţelor”, s-a menţionat în comunicatul ANPC.

Printre abaterile constatate se află: schimbarea stării termice a produselor alimentare (produse alimentare refrigerate regăsite în congelator), comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare, a unor produse alimentare cu modificări organoleptice (zone cu mucegai, miros înţepător nespecific) precum şi a unor alimente aflate în afara datei limită de consum.

De asemenea, comisarii ANPC au mai depistat prezenţa insectelor moarte (gândaci) în interiorul frigiderului vertical, utilizarea unor tocătoare cu grad avansat de uzură, existenţa unor echipamente depreciate fizic în zona de desfăşurare a procesului tehnologic, existenţa pavimentului murdar cu strat grosier de impurităţi, rastele şi rafturi de depozitare murdare.

Nu în ultimul rând, cele două unităţi au fost depistate că foloseau anumite ingrediente şi preparate culinare fără elemente de identificare şi caracterizare, iar în meniul de prezentare a produselor s-a constatat lipsa menţionării produselor cu provenienţa din produse congelate, precum şi prezenţa alergenilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult