Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un preot din Siria a slujit, alături de ÎPS Teodosie, la peștera Sfântului Andrei din Constanța. „El ramâne de veghe”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 12.000 de pelerini au mers, joi, să se roage la peștera Sfântului Andrei din județul Constanța, în ziua în care îl sărbătorim pe Apostolul „cel dintâi chemat” de Mântuitorul Iisus.  

La slujba oficiată de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a participat și un preot venit din Siria. Pelerinajul care are loc în Dobrogea este cel mai mare eveniment care se organizează în postul Crăciunului.

Soarele a fost generos cu pelerinii care au venit să se roage la peștera Sfântului Andrei din Județul Constanța. Au fost aproape 10 grade Celsius, așa că oamenii s-au rugat în tihnă în locul din care se spune că provine creștinismul în România. Mulți dintre credincioși au călătorit toată noaptea ca să ajungă la prima oră a dimineții.

Părintele Melchisedec: „Ne bucurăm de o mângâiere deosebită având o vreme frumoasă și, de asemenea, mulți pelerini dornici de rugăciune și de comuniune euharistică”.

Femeie: „Am venit cu mare dragoste pentru Sfântul nostru Apostol Andrei. Am venit să ne rugăm pentru sănătate, liniște, pace, pentru copiii noștri, pentru toată omenirea”.

Citește și
Teodosie
„A făcut de fală. Vrea să își arate șefia”. Gesturi extreme făcute de IPS Teodosie de când este Arhiepiscopul Tomisului

Femeie: „De la ora două noaptea am plecat de la Tecuci și am reușit să venim”.

Femeie: „Eu vin pentru prima dată și sunt foarte bucuroasă și mișcată în același timp de frumusețea și măreția acestei zile”.

Pentru prima dată, împreună cu Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie și un preot din Siria.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului: „Sfântul Apostol Andrei primește pe toți și ne iubește pe toți și mijlocește pentru toți să fim iertați de Dumnezeu și luminați și el ramâne de veghe pentru noi și cu noi”.

În marea de oameni a ieșit în evidență un bărbat care purta pe cap o coroană de spini, iar pe umeri o cruce din lem, deși astfel de practici sunt întâlnite mai ales la pelerinajele catolice.

Femeie: „Foarte frumos, ne bucurăm. Ne rugăm pentru sănătate și pace. Cred că e cel mai important, că dacă avem pace și sănătate restul vin de la sine”.

Femeie: „Eu sunt din Botoșani și vin de 15 ani. Nu este dată să nu vin pe 30. Am luat apă sfințită”.

De Sfântul Andrei, care este și ocrotitorul țării noastre, aproape 720.000 de români își sărbătoresc onomastica.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult